Het Sport-, beweeg- en cultuurplein komt naar je toe!

In het kader van de landelijke buitenspeeldag van Jantje Beton organiseren het JOGG Deventer en Iedereen Actief een spetterende buitenspeeldag bij Speeltuin de Driehoek. Elk kind kan op 14 juni lekker buiten komen spelen, bewegen, dansen, sporten en genieten van de activiteiten van deze middag. Dat is heel belangrijk, want kinderen spelen veel te weinig buiten. En dat is slecht voor hun ontwikkeling.

Recente onderzoeken van Jantje Beton wijzen uit dat kinderen steeds minder buitenspelen. Eén op de zes zelfs nooit. Omdat ze geen tijd hebben. Omdat er geen veilige speelplek is. Omdat ze vooral binnen zitten, achter schermen. Er zijn 300.000 kinderen in ons land die nooit buitenspelen. Terwijl heel veel kinderen aangeven dat ze wel graag buiten wíllen spelen.
Alle burgemeesters van Nederland hebben een brandbrief ontvangen van Jantje Beton. Met deze brief roept de organisatie burgemeesters op om buitenspelen serieus te nemen, en tijdens de Nationale Buitenspeeldag in gesprek te gaan met kinderen uit hun gemeente.

Buiten spelen en lekker bewegen

Woensdagmiddag 14 juni zijn alle kinderen van Deventer welkom om heerlijk buiten te spelen bij Speeltuin de Driehoek. Daar is ook het Sport-, beweeg- en cultuurplein van Iedereen Actief. ‘Buiten spelen en bewegen is heel belangrijk voor kinderen’, vindt ook voorzitter Kees van Hoof. ‘Kinderen die veel bewegen en buiten spelen, leren beter en ontwikkelen zich beter. Bovendien is er minder kans op overgewicht. Wij organiseren deze middag samen met het JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Deventer en hopen dat er heel veel kinderen, mét en zonder beperking komen genieten van onze activiteiten. En als de burgemeester langs wil komen is hij natuurlijk van harte welkom!

Meedoen?

Iedereen die mee wil komen spelen is van harte welkom op woensdagmiddag 14 juni van 14.00 tot 16.00 uur. Bij Speeltuin De Driehoek, Rielerweg 110, Deventer. Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis en ook voor kinderen met een beperking is er van alles te beleven.