Inline skaters en familie druk op koude kerstmarkt

Kerstbakjes, houten hondjes, etagères met kerstlekkers, kerstbomen, gehaakte kerstspullen en nog veel meer. En alles, maar dan ook echt alles is handgemaakt. Met heel veel liefde gemaakt om geld bij elkaar te sprokkelen zodat vier inline skaters met een beperking, én hun coach in juni 2023 mee kunnen doen aan de World Games in Berlijn. Met als deze kerstspullen staan sporters en familie op een wel heel koude zondag op de kerstmarkt bij De Oorsprong in Schalkhaar.

Inline skaters en schaatsers Djim, Ewald, Sterre en Inez doen in juni mee aan die World Games. Een prachtige ervaring, waar ze samen met coach Caren naar toe leven. Maar… deelname aan zo’n mooi toernooi kost natuurlijk wel wat, en alle sporters moeten daarvoor zelf ook een bijdrage betalen. Om het bedrag bij elkaar te krijgen hebben de families van de sporters de handen uit de mouwen gestoken. ‘Iedereen is er hartstikke druk mee geweest’, vertelt Edwin Pieters, vader van Djim. ‘Een van de opa’s heeft speciaal gereedschap aangeschaft om hout te kunnen bewerken, bewoners van een seniorenbuurt hebben geholpen met stempelen van kerstversieringen en alle ouders hebben hun best gedaan om mooie dingen te maken. Dit keer voor kerst, maar in de herfst waren we hier ook en hadden allemaal herfstspullen.’

Kkkoud…

Het is een heel koude zondag, maar ze zijn allemaal present: ook de sporters doen hun best om de spullen te verkopen. En hoewel het vanwege de kou niet heel druk is, wordt er toch het nodige verkocht. Aan het eind van de dag kunnen ze daarom moe, maar tevreden naar huis. Bikkels zijn het deze sporters (en hun families ook). Met zo veel doorzettingsvermogen komt dat helemaal goed in Berlijn!

Meer foto’s vindt u Facebook.