Inspirerende middag op Grote Kerkhof

Na twee jaar is het tijd om de gemeenteraadsleden te laten zien wat Deventer zonder Drempels bereikt heeft om Deventer inclusiever en toegankelijker te maken. En natuurlijk ook wat de plannen zijn voor de toekomst. Bovendien is het de hoogste tijd om met de partners van Stichting Deventer Sportploeg de aftrap te verrichten van het Olympisch jaar. Over een kleine vier maanden gaan zo’n honderd sporters en coaches naar de Special Olympics in Brabant.

De raadsleden krijgen bij de verschillende tafels informatie over inclusief sporten (Deventer Sportploeg) en cultuur Kunstcircuit Deventer, de activiteiten van Deventer zonder Drempels en de toegankelijkheid van Deventer (Fooruit). Koffie, thee en natuurlijk iets lekkers is verzorgd door partner Brownies & Downies en danscoach Donna Daflaar laat het plein swingen en bewegen.

Trots

Wethouder Rob de Geest spreekt de aanwezigen toe. ‘Dit zijn de leuke bijeenkomsten’, constateert hij. Lekker buiten op één van de twee mooiste pleinen van Nederland. Dat is nog eens wat anders dan een duffe ruimte ergens binnen! We zijn natuurlijk nog lang niet klaar met een inclusief en toegankelijk Deventer, maar er is al heel erg veel gedaan en daar zijn we trots op. We gaan zelfs landelijk kijken, met het ministerie van VWS of we in Deventer de eerste inclusieve generatie kunnen realiseren. Daar mogen we trots op zijn!’ Alle aanwezigen ontvangen de Inclusiekrant, een overzicht van alle artikelen en berichten die de afgelopen twee jaar zijn gepubliceerd. In week 11 ligt deze krant bij elk huishouden in Deventer op de mat. Een prachtig overzicht van het werk dat de afgelopen jaren is verzet.

(Nieuwe) partners

Om de start van het Olympisch jaar van de Deventer Sportploeg in te luiden, zijn ook alle partners van de stichting uitgenodigd. Een aantal nieuwe partners plakt – onder toeziend oog van mascotte Ben Actief – een logo-sticker op de bus. En een flink aantal partners tekent de verlenging van de partnerovereenkomst. Wat fijn dat zij allemaal partner willen worden/blijven! Want zij maken het mogelijk dat onze sporters naar de Special Olympics kunnen én dat we kunnen werken aan een inclusief, toegankelijk Deventer.

Manager Gijs Waardenburg van Zozijn tekent – kritisch gevolgd door een van zijn cliënten – de overeenkomst en plakt samen met Merette de sticker op de bus. ‘De Deventer Sportploeg maakt zoveel mogelijk voor cliënten van Zozijn en andere mensen met een beperking; dat verdient onze steun en waardering’, aldus Gijs.

Jeroen Schoppema maakt ook van de gelegenheid gebruik om zijn overeenkomst te verlengen. Hij brengt – met Mediaburo Schoppema – de Inclusiekrant uit, die volgende week bij alle huishoudens in Deventer op de mat valt.

Haico Meijerink ondertekent deze middag als nieuwe partner namens Drukwerkdeal. ‘Ik ben ervan overtuigd dat de Stichting een bijdrage levert aan een inclusieve samenleving. Wij halen als Drukwerkdeal veel in Deventer, maar we willen ook ons steentje bijdragen. Dan is de Deventer Sportploeg een prachtig doel, dat goed past bij wat we doen. Ik ben er heel blij mee!’

Gerard van Bussel (Werkplaats @31) is al langer betrokken bij Deventer zonder Drempels, maar nu ook als partner. ‘Ik kán niet anders dan inclusief denken en ik wil ook niet anders. Werken met mensen, dat is wat we doen. Ik voel met thuis bij Iedereen Actief.’

Paul de Haan van Koelweb is sinds een paar dagen partner. ‘Ik had eerlijk gezegd nog nooit gehoord van de Deventer Sportploeg en Iedereen Actief. En ik ben met mijn bedrijf toch al lang actief in Deventer. Een medewerker bracht het onder mijn aandacht en ik wist meteen: “Dit gaan we doen!” Daar was iedereen in mijn bedrijf het meteen mee eens!’

Meer foto’s op Facebook