It giet oan!

IMG 4296

Vrijdag 13 juni is het dan eindelijk zover. Na maanden van voorbereiden, trainen, kleding passen en voorpret gaan sporters en coaches vrijdagmiddag om 12.00 uur op weg naar Heerenveen om mee te doen aan de Special Olympics.

In het weekend van 13, 14 en 15 juni doet de sportploeg met ruim 80 sporters en acht verschillende sporten (judo, tafeltennis, zwemmen, atletiek, wielrennen, gymnastiek, korfbal en voetbal) mee aan de Special Olympics. De afgelopen maanden stonden helemaal in het teken van het trainen voor dit fantastische toernooi.

Openingsceremonie
De sporters hebben allemaal kleding gepast en inmiddels is alles geleverd en bedrukt met het logo van de ploeg. Dat is wel geshowd tijdens de ploegpresentatie, maar zit nog in de nieuwe tassen, want pas als de ploeg vrijdagmiddag in Heerenveen is, mag al dat moois worden uitgepakt en aangetrokken voor de ‘intocht van de atleten’ tijdens de openingsceremonie in het Abe Lenstra stadion. Dat is altijd een van de hoogtepunten van het toernooi.
Na de openingsceremonie (met artiesten als Danny de Munk, Lange Frans, Ellen ten Damme en Syb van de Ploeg, maar natuurlijk – en eigenlijk nog belangrijker – ook met het binnenbrengen van het olympisch vuur door de mannen en vrouwen van Torch Run, het ontsteken van het vuur én het afleggen van de eed) gaan we met alle aanwezige sporters (ruim 2000), de honderden coaches en begeleiders en de aanwezige supporters natuurlijk het Nederlands elftal aanmoedigen als ze tegen Spanje spelen. Geloof maar: dat horen ze in Rio!

Medailles
Zaterdag zijn de divisiewedstrijden en zondag gaat het er echt om spannen! Dan kunnen de medailles worden binnengesleept. Zondagavond rond een uur of half negen hoopt de ploeg, met heel veel medailles terug te zijn in Deventer (op de parkeerplaats van De Scheg).

We hopen dat iedereen duimt voor de sporters dit weekend! (En duimen voor mooi weer mag ook, graag zelfs!)

Meer informatie is te vinden op de website van de Special Olympics