Kennismakingslessen G-korfbal op vrijdag 20 en vrijdag 27 mei

Foto_kids_Devinco.3_2011

In januari 2011 is Devinco in Deventer begonnen met plannen voor het starten van G-korfbal. Dit in samenwerking met de Deventer Sportploeg. Nu is het tijd om iedereen te laten kennismaken met deze leuke sport. Dat gaat gebeuren tijdens twee kennismakingslessen waaraan mensen met een verstandelijke beperking kunnen meedoen.

G-korfbal is korfbal voor mensen met een verstandelijke beperking. Korfbal is een balsport voor zowel jongens als meiden, jong en oud. In een G-team staat gezelligheid bovenaan en daarnaast is het van belang dat de sporters een bal kunnen (leren) gooien en vangen.Het is een leuke en gezellige manier om samen met anderen in beweging te zijn.G-korfbal is een volwaardige korfbalvorm met een eigen Nederlands kampioenschap.

Clinics
Op een aantal scholen, o.a. de Daniël de Brouwerschool en De Linde hebben leerlingen al kennis kunnen maken met korfbal, Devinco heeft op deze scholen clinics gegeven.

Kennismaken
Op vrijdag 20 mei en op vrijdag 27 mei kan iedereen die het leuk vindt korfbal ook een keer uit te proberen meedoen aan de kennismakingslessen. 
Die lessen zijn op Sportpark Rielerenk (tegenover het nieuwe ziekenhuis). Ze beginnen om 18.30 uur en zijn afgelopen om 19.30 uur.
Aanmelden voor de lessen is noodzakelijk. (Via of telefonisch bij Inge Groothedde: 06 54 39 77 31.)

Tweede teamsport voor G-sporters
Op dit moment is voetbal de enige teamsport voor mensen met een verstandelijke beperking. De Deventer Sportploeg wil heel graag dat dat aanbod wordt uitgebreid met een tweede teamsport zodat er iets te kiezen valt.
De Deventer Sportploeg is dan ook heel blij met de samenwerking en het enthousiasme van Devinco en hoopt dat er na de zomervakantie een nieuwe vereniging kan worden toegevoegd aan het aanbod in Deventer.