Kledingpakket voor inline-skaters

In juni van dit jaar vindt het grootste sportevenement plaats voor mensen met een verstandelijke beperking: De Special Olympics World Games 2023. Meer dan 7000 sporters uit 190 landen doen mee met dit bijzondere evenement dat wordt gehouden in Berlijn van 17 t/m 25 juni. Team NL bestaat in totaal uit 56 sporters en 18 coaches. Vier inline-skater uit Deventer gaan daar – samen met hun coach – naar toe. En dan moet je er natuurlijk wel op je best uitzien!

Inline-skaters Djim Pieters, Ewald van Bussel, Sterre Preuter, Inez Dioncre en coach Caren Daggenvoorde staan voor het eerst na de (schaats)winter weer op de inline skates op maandagavond 17 april. Net als reservecoach Annemiek Sluiter en reserve teamlid Lynette van Ommeren. Ze zijn allemaal lid van schaats- en skeelerverening Sportiefoost.nl


In juni reizen ze af naar Berlijn om daar mee te doen aan de World Games. En ja, daar gaan ze voor de medailles. ‘We hebben de hele winter geschaatst en bij een wedstrijd gezien dat de Hongaren op de schaats wel heel sterk zijn’, lacht coach Caren. ‘Maar de komende maanden kunnen we lekker op de baan trainen en natuurlijk gaan ze allemaal hun uiterste best doen om een medaille te halen.

Kledingpakket

De ploeg van SportiefOost.nl gaat ook altijd – als onderdeel van de Deventer Sportploeg – mee naar de Nationale Special Olympics. Voorzitter Kees van Hoof heeft op deze avond een mooie verrassing voor de deelnemers: een Team NL-kledingpakket! Oranje shirts en truien, (blauw voor de coaches) een zwarte broek en een speciale koffer om alles in mee te kunnen nemen. Natuurlijk alles met hun eigen naam erop. Van coach Caren krijgen ze ook nog een bidon en een mooi kofferlabel van de organisatie van de World Games. ‘Ze hebben vorig jaar heel actief meegeholpen met de collecte voor Het Gehandicapte Kind’, vertelt Kees. ‘Een deel van het bedrag dat we ophalen, mogen we zelf houden. Daarvan hebben we deze kleding gekocht. En ze hebben zelf een bijdrage geleverd voor de opdruk. Zo zien ze prachtig uit straks in Berlijn!’

Op de film

Salland1, de omroep van en voor Salland, legt deze eerste training vast. Het resultaat kunt u zien in dit mooie filmpje !

Meer foto’s vindt u op Facebook