KonnecteD en Deventer Sportploeg verlengen partnerschap

KonnecteD en De Deventer Sportploeg zijn partners van het eerste uur. Konnected als de organisatie die zich in Deventer inzet voor het aan het werk helpen van mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt; de Deventer Sportploeg die in Deventer al heel veel kinderen en volwassenen met een beperking aan het sporten en bewegen heeft gekregen. Woensdag 22 september hebben zij hun partnerschap officieel voor twee jaar verlengd.

KonnecteD heeft deze week de Vitaliteitsweek. In deze speciale week besteedt de organisatie extra aandacht aan gezonde voeding, bewegen, ontspanning en ontwikkeling. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld ‘gezond ontbijt in het bedrijfsrestaurant’, ‘lunchwandelen’, ‘Fiets APK’ en het ‘Sterk aan het Werk-festival’. KonnecteD wil met het vitaliteitsprogramma de duurzame inzetbaarheid van medewerkers vergroten en zo de kans op uitval verkleinen. Daar hoort ook bij dat de medewerkers een deel van de contributie voor een sportvereniging of sportschool vergoed kunnen krijgen. Zo kunnen zij sporten voor een aantrekkelijke prijs.

Sport-, Beweeg- en Cultuurplein

Bij KonnecteD staat deze woensdag een deel van het Sport-, Beweeg- en Cultuurplein opgesteld als onderdeel van de Vitaliteitsweek. Medewerkers van KonnecteD kunnen verschillende sport- en spelactiviteiten uitproberen. Ze komen in groepen van zo’n twintig collega’s en kunnen dan een half uur genieten van de activiteiten op het plein. Elke groep begint met een korte yogales van (kinder)yogadocente Irina Malakhova. Het is best even wennen om daaraan mee te doen, maar uiteindelijk vinden de meeste mensen het heel leuk.

Veel lol maken

‘En dit is nog maar het begin’, spreekt KonnecteD-directeur Jeroen van der Geest de verzamelde medewerkers toe. ‘We gaan veel lol maken, want sporten betekent ook veel spelletjes doen. Jullie kunnen lekker meedoen, ieder op je eigen niveau. De mensen van de Deventer Sportploeg zijn er om jullie te helpen. En wie weet wil je wel eens kijken of je lid kunt worden van een sportvereniging. Met dank aan Kees van Hoof en zijn team die jullie warm maken om te gaan sporten!’ Terwijl de medewerkers verschillende sport- en spelactiviteiten uitproberen plakt Jeroen het nieuwe logo van KonnecteD op de bus van Iedereen Actief, zodat daar de informatie weer up to date is.

Overeenkomst

Vervolgens ondertekenen Deventer Sportploegvoorzitter Kees van Hoof in de bus de nieuwe partnerovereenkomst voor de jaren 2022 en 2023. Jeroen is sinds februari van dit jaar directeur van de Deventer organisatie. ‘Er is niks leukers dan directeur te zijn van KonnecteD, met zoveel leuke collega’s’, lacht hij. Over de Deventer Sportploeg is hij duidelijk: ‘We hebben al jaren een verbinding met elkaar en bekrachtigen vandaag opnieuw de overeenkomst’, aldus Jeroen. ‘Daar ben ik blij mee, want de Deventer Sportploeg doet goed werk. Ze kijken naar wat wel mogelijk is voor onze collega’s, laten hen zien dat het niet gaat om het presteren maar om het samen bezig zijn. Kijk maar naar het enthousiasme hier buiten. De medewerkers zijn vaak kwetsbaar als het om hun gezondheid gaat en vinden het soms moeilijk om de juiste keuzes te maken. De Deventer Sportploeg biedt dat aan op een laagdrempelige manier.’

Dat is natuurlijk een mooi compliment, dat we bij deze graag doorgeven aan al onze vrijwilligers, ambassadeurs én deelnemende verenigingen!

Meer foto’s vindt u op Facebook.