Korfbal

IMG 6291Korfbal is een balsport voor zowel jongens als meiden, jong en oud. In een G-team staat gezelligheid bovenaan en daarnaast is het van belang dat de sporters een bal kunnen (leren) gooien en vangen. Het is een leuke en gezellige manier om samen met anderen in beweging te zijn. G-korfbal is een volwaardige korfbalvorm met een eigen Nederlands kampioenschap.

Tweede teamsport voor G-sporters
IMG 6177Heel lang was voetbal de enige teamsport voor mensen met een verstandelijke beperking in Deventer. De Deventer Sportploeg is dan ook heel blij met de samenwerking en het enthousiasme van Devinco.

Trainingen en wedstrijden
IMG 6248G-korfbal bij Devinco bestaat nog niet zo lang (de trainingen zijn in 2011 begonnen), maar het team gaat langzamerhand steeds mee wedstrijden spelen. In het voorjaar doen de spelers voor het eerst mee in de competitie en af en toe spelen ze een toernooi. (Begin 2013 speelde het G-team zijn eerste toernooi van 2013 in Bennekom). Zo doen de sporters prima wedstrijdervaring op.

Sportpark Rielerenk
Tijdens het voorjaarsseizoen (eind maart t/m eind juni) traint het team met een enthousiaste groep elke dinsdagavond op de eigen accommodatie van Devinco op Sportpark Rielerenk van 18.30 tot 19.30 uur.

Geïnteresseerd?
Natuurlijk mag je eerst een paar keer vrijblijvend meedoen. Als je mee komt doen, zorg dan dat je makkelijk zittende kleding draagt en sportschoenen. We trainen buiten, dus houd rekening met het weer.
Het is fijn als je een kwartier van te voren aanwezig bent.

In de winter 2014-2015 wordt er getraind in:
Kei13, Wezenland 582, 7425 JM Deventer

Aanmelden kan per e-mail: