Lions steppen voor Deventer Sportploeg en Special Olympics

In het weekend van 14, 15 en 16 juni gaan zo’n tachtig Deventer sporters en hun coaches naar Tilburg en Breda om mee te doen aan de Special Olympics, het grootse landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijk beperking. Op maandag 10 juni steppen drie Lionsclubs uit Deventer van Bathmen naar Deventer, als onderdeel van het brengen van het Olympisch vuur van Hengelo naar Breda door Torch Run. De Lions laten zich sponsoren en een deel van dat geld gaat naar nationale fonds van de Special Olympics en een deel naar de Deventer Sportploeg!

Traditiegetrouw wordt het Olympisch vuur – de Flame of Hope – door politiemensen van de plaats waar de vorige Special Olympics plaatsvonden (Hengelo) al rennend naar de nieuwe locatie (Breda) gebracht. Dat doen ze onder de naam Torch Run. Op maandag 10 juni brandt het vuur even aan de oevers van de IJssel bij Meadow, op het Deventer Stadsstrand. Het wordt aangestoken door wethouder Rob de Geest.

Healthy Athletes

De Lions hebben zich ook nu weer verbonden door het Healthy Athletes programma te steunen.
Een verbond dat geïnitieerd werd door wijlen Rob Viveen, lid van Lions Deventer. Iedere keer worden er fantastische resultaten geboekt rond het oplossen van (vaak onvermoede) gezondheidsproblemen van de deelnemers. Ook de sporters van de Deventer Sportploeg doen altijd zoveel mogelijk mee aan het programma.

Stepchallenge

Om extra aandacht te genereren voor de Special Olympics en de sporters organiseren diverse Lionsclubs in Nederland een stepestafette. De drie Lionsclubs uit Deventer (LC Deventer, LC Deventer Zuid én LC IJsselvallei) steppen maandag 10 juni van Bathmen naar Meadow in Deventer en laten zich daarbij sponsoren. Het geld dat ze daarmee ophalen is voor de Special Olympics én voor de Deventer Sportploeg.

Eerbetoon Rob Viveen

Met de Step Challenge, en de finish in Deventer, brengen de drie Lionsclubs een eerbetoon aan Rob Viveen. Die in maart 2020 overleden Deventernaar zette zich binnen de Lions-organisatie jarenlang in voor het Healthy Athletes programma om sporters gezond en verantwoord te laten meedoen aan hun Spelen. De Deventer Sportploeg heeft dat idee inmiddels vertaald naar ’Fris en fit aan de start’. Veel sporters en coaches van de Deventer Sportploeg bewaren warme herinneringen aan de altijd betrokken en vriendelijke Rob.

Bijzondere sporters

President van de Lions Deventer IJsselvallei Kim Janssens stept maandag 10 juni mee. ‘We hebben door de jaren heen vaker iets gedaan voor Special Olympics en de Deventer Sportploeg; het is wel echt een onderwerp binnen onze club. Het is geweldig dat wij op deze manier de sporters en de organisatie kunnen ondersteunen. Wie weet zetten we de toon en wordt er over twee jaar door het hele land gestept door Lionsclubs. Ik doe in elk geval graag mee voor deze bijzondere sporters!’

Grande finale

Torch Run, de steppers, een aantal wielrenners van de Deventer Sportploeg en natuurlijk mascotte Ben Actief hopen rond 18.30 met het Olympisch Vuur aan te komen bij Meadow. Het word zeker een geweldig gezicht om ze allemaal over de Wilhelminabrug te zien komen!
Wilt u sponsoren? Dat kan natuurlijk! Via deze link kunt u meedoen!