Medewerkers Sallcon ontdekken de Sportcarrousel

P1090706

Zo’n 150 medewerkers van Sallcon hebben een sportieve dag achter de rug. In de Sportcarrousel hebben ze acht verschillende sporten kunnen uitproberen. En dat deden ze met veel plezier!

Eigenlijk kunnen de medewerkers zeven sporten uitproberen: zwemmen op locatie gaat een beetje lastig. Maar om te inventariseren of de deelnemers watervrees hebben, zwemmen leuk vinden, of een zwemdiploma hebben zijn bij dat onderdeel een aantal vragen gesteld.

Lekker sporten
De warming up is een lekker pittige openingsdans: daarmee zijn de spieren goed los gemaakt. In vier groepen draaien de deelnemers vervolgens een rondje door de carrousel en maken elke tien munten kennis met een andere sport: atletiek, wielrennen, voetbal, gymnastiek, tafeltennis, judo, en korfbal.
Een sporttechnisch team (dat bestaat uit een aantal professionele coaches, vrijwilligers van de deelnemende sportverenigingen en studenten van Saxion Fysiotherapie) begeleidt de deelnemers tijdens het sporten.

Sporten is gezond
De Sportcarrousel is bedoeld om mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt kennis te laten maken met sporten en te laten zien hoe leuk sporten is. En dat er in Deventer heel veel mogelijkheden zijn om een sport(vereniging) te vinden die bij je past.

P1090613 P1090626  P1090583 

Samen vitaal
Directeur Jeroen Kroese is bereid om in de vitaliteit van zijn werknemers te investeren. ‘Dit vertaalt zich gelijk positief naar de medewerkers, het kapitaal van onze organisatie! Als werkgever is het van groot belang om samen met de medewerkers de ‘vitaliteitsbalans’ op de werkvloer te vinden. Deze werkwijze heeft zijn weerslag op onder meer het werkplezier en het verzuim van de medewerkers. En daar plukken ook de relaties van Sallcon de vruchten van.’
De samenwerking van Sallcon met de Deventer Sportploeg en de sportverenigingen maakt het begrip vitaliteit concreet.

Nationale Sportweek
Op woensdag 23 april draait de Sportcarrousel op de Brink, tijdens de Nationale Sportweek. Iedereen kan daar kennis maken met de carrousel. Medewerkers van Sallcon kunnen ook dan weer deelnemen en gaan met de Spelersbus van Go Ahead Eagles naar de Brink.

SPORTcarrousel logo zonderglow Rene