Meestersport.nl Ronde van Deventer

IMG 5738

Een topcompetitie voor aangepast wielrennen. Sinds dit jaar organiseert de KNWU (Koninklijke Nederlandse Wielren Unie) deze competitie voor wielrenners met een beperking. En de laatste wedstrijd van deze eerste versie van de Topcompetitie wordt gereden in Deventer! Zaterdag 12 september om 11.00 uur valt het startschot en gaan zo’n veertig wielrenners (waaronder drie wereldkampioenen) met elkaar de strijd aan. Ze rijden een wedstrijd van 45 minuten en twee rondes.

Ruim drie jaar geleden is de Deventer Wielervereniging De Zwaluwen met wielrennen voor mensen met een beperking gestart. Onder de bezielende leiding van Rick Tuinman en een groeiend aantal vrijwilligers groeide de groep deelnemers al snel uit tot ruim twintig wielrenners, waaronder twee vrouwen. In de winter fietsen ze op de ATB (mountainbike), in de zomer op de racefiets. Die overigens ook een driewieler of een tandem kan zijn, dat hangt van de beperking af. ‘Ze hebben allerlei beperkingen’, legt Rick uit. ‘Van verstandelijke beperkingen tot een visuele, van gedragsproblemen tot lichamelijk beperkingen, iedereen kan bij ons komen fietsen. Ja, dat leidt tot heel grote verschillen in mogelijkheden, maar dat maakt het juist ook heel leuk!’

RSL 8305

Officiële wedstrijd
DRV de Zwaluwen organiseert de Ronde van Deventer inmiddels voor de vierde keer, maar dat het nu een officiële KNWU-wedstrijd is, is wel echt een primeur.Dat betekent dat de renners moeten rijden met een transponder en dat die dag bekend wordt wie de winnaar van de Topcompetitie is. Ook wordt bekend wie de clubkampioen aangepast wielrennen wordt van De Zwaluwen. De wedstrijd wordt natuurlijk gereden op de mooie wielerbaan op Sportpark Keizerslanden aan de Borgerlerdijk. Henk Jan Kerkhoff, sportverslaggever bij Eurosport is de commentator tijdens de wedstrijd. Hij verloor een weddenschap met een van de wielrenners en komt zijn schuld inlossen. Met zijn altijd spannende commentaar wordt de wedstrijd nog leuker! De ronde is vernoemd naar de hoofdsponsor van het evenement: Meestersport.nl. de schaats-, skeeler- en skatespeciaalzaak van Deventer.

IMG 5824

Aangepast sporten in de lift
De groep wielrenners met een beperking groeit. Niet alleen in Deventer, maar in heel Nederland. Dat is een mooie ontwikkeling. Volgens het bestuur van de Deventer Sportploeg is dat zeker mede te danken aan het werk van de combinatiefunctionarissen aangepast sporten. Zij zorgen ervoor dat vooral (ouders van) leerlingen in het Speciaal onderwijs in aanraking komen met de diverse sporten in Deventer. Dankzij het grote aanbod in Deventer en omgeving is er voor elke potentiële sporter wel iets van zijn of haar gading te vinden.

Sponsoren
logo 2Niet alleen Meesersport.nl, ook J.Bos en Zn., Bikes & Bikeswear, de vaste sponsor van de wielrenploeg sponsort ook mee met dit evenement.logo 1

RSL 8577

Meer weten?
In de winter wordt er gefietst op zaterdagmorgen van 09.00 tot 11.00 uur. ‘s Zomers is de training op donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Wil je je aanmelden voor een proeftraining of wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar coördinator Tamira Tuinman:
Vrijwilligers zijn ook nog steeds van harte welkom!