Mooie bijdrage van MAEX voor Deventer Sportploeg

Begin juni blijkt dat we via MAEX Impuls een aanvraag kunnen doen om initiatieven van de Deventer Sportploeg te ondersteunen, een gelegenheid die we natuurlijk meteen te baat nemen! Voorzitter Kees van Hoof maakt een profiel aan op de site en vraagt een bijdrage van € 2500 aan. Het geld is bedoeld om meer aandacht te genereren voor inclusief sporten in Deventer.

‘MAEX brengt de impact van sociale initiatieven in beeld, en biedt hen eenvoudig toegang tot bedrijven, overheid, fondsen en particulieren. MAEX helpt organisaties die impact willen maken passende sociale initiatieven te vinden, er in te investeren en er mee samen te werken. De MAEX Impuls is een ‘dedicated fonds’ voor maatschappelijke initiatieven die aan de MAEX genoteerd zijn, om hun organisatiekracht te versterken. Het gaat om initiatieven die hulp nodig hebben bij het professionaliseren en continueren van de organisatie. Een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is. Omdat een groot deel van de gegevens over het initiatief al bekend is bij MAEX (door het invullen van een profiel op de website) kan via een snelle en efficiënte aanvraagprocedure (binnen 10 werkdagen) toegekend worden,’ aldus de website van MAEX.

In Deventer sporten we inclusief

Iedereen doet mee, op zijn of haar eigen manier. Dat is wat we belangrijk vinden in Deventer, zeker als het om sporten gaat. De afgelopen jaren heeft de Deventer Sportploeg – met de verenigingen en partners – daar een grote bijdrage aan geleverd. Maar het kan nog beter! Daarom is Iedereen Actief in het leven geroepen en met de Iedereen Actief-bus en de Sportcarrousel bereiken we heel veel kinderen en volwassenen met een beperking die nog niet aan het sporten zijn. Met de nieuwe campagne ‘Open Deur’ hopen we ook aandacht te krijgen voor de toegankelijkheid van verenigingen en accommodaties.

Aanvraag goedgekeurd

De aanvraag van MAEX is goedgekeurd! Met dat geld gaan we de komende maanden mooie ideeën bedenken om het inclusief sporten in Deventer met verve onder de aandacht te brengen!