Nationale Sportweek: wat was het leuk!

Maar liefst drie keer is het Sport- en Beweegplein ingezet tijdens de Nationale Sportweek. Zo kregen veel kinderen en volwassenen met een beperking of een chronische ziekte de gelegenheid om lekker in beweging te komen! Met inachtneming van alle Coronaregels werd er overal lekker inclusief gesport en bewogen. Met dank aan alle sport- en beweegambassadeurs en de vele vrijwilligers van de verenigingen. Zonder hen zijn deze activiteiten niet te organiseren!

Sportpark de Zandweerd

Dinsdag 22 september stond het Sport- en Beweegplein op Sportpark de Zandweerd. Deelnemers kwamen uit de Wijk: van Humanitas, St. Jurriën, Interakt Contour, Hart in Beweging en VSO De Linde. Zo’n 120 deelnemers konden er veilig – op afstand – deelnemen aan de sport- en beweegactiviteiten. De dag werd georganiseerd in samenwerking met Sportclub Deventer en deelnemers aan de dagbesteding van J.P van den Bent zorgen de hele dag op voortreffelijke wijze voor de inwendige mens.

Daniël de Brouwerschool

Woensdag 23 september konden zo’n 100 leerlingen van de Daniël de Brouwerschool genieten van een prachtige sportdag. De Johan Cruyff Foundation nodigt normaal gesproken elk jaar een aantal scholen voor speciaal onderwijs uit om een dag naar Amsterdam te komen om daar mee te doen aan allerlei sportactiviteiten. Door Corona kon dat dit jaar niet doorgaan. Daarom worden er op twintig scholen sportdagen georganiseerd waarbij steeds twee ambassadeurs van de Johan Cruyff Foundation op bezoek komen. Celeste Plak (speelster bij het Nederlands Volleybal) en Tim de Vries (Nederlands kampioen handbiken) kwamen naar Wilp om daar met de leerlingen te sporten. De Roeibond, Voorst Actief, Iedereen Actief, Uniek Sporten én de Johan Cruyff Foundation maakten er samen een fantastische dag van!

Grote Kerkhof

Zaterdag 26 september gaven topatleten Emma Oosterwegel (sprint) en Eefje Boons (hordenloopster) acte de présence op het Grote Kerkhof in Deventer. Beiden startten hun atletiekcarrière bij AV Daventria. Kinderen mochten de atleten uitdagen voor een wedstrijdje én beide topsporters gaven een clinic.

Ook voor kinderen en volwassenen met een beperking is er een mogelijkheid om mee te doen. Rotary Club Deventer Noord had geld ingezameld om Racerunners te kunnen aanschaffen. Met een driewielige racerunner is het mogelijk om te kunnen hardlopen, ook als je dat normaal gesproken niet kunt. Stichting Het Gehandicapte Kind zette de verdubbelaar in, waardoor Daventria maar liefst drie van deze prachtige racerunners kan aanschaffen.

Schuiftafeltennis ansichtkaart

U kent ze vast: die mooie ansichtkaarten van De Sportcarrousel waarop de gegevens staan van de sporten (en de verenigingen) die aangepast sporten aanbieden. Op verschillende plekken in Salland zijn ze te vinden en ze maken het voor kinderen en volwassenen met een beperking heel makkelijk om te vinden waar ze terecht kunnen voor de verschillende sporten. Zaterdag kwam er een nieuwe kaart bij, aangeboden door beweegcoach Rick Tuinman. Schuiftafeltennis is de nieuwste sport. TTV Swift biedt de sport, die het voor bijna iedereen mogelijk maakt om te tafeltennissen, aan. Ambassadeur Sanne gaat de sport in de regio promoten!