Officiële aftrap aangepast badminton bij BC IJsselstad

De afgelopen donderdagen kon het al: met een lichamelijke of verstandelijke beperking badmintonnen bij BC IJsselstad. Vanaf donderdag 16 maart is het officieel. Wethouder Liesbeth Grijsen geeft acte de présence bij de officiële aftrap van deze nieuwe sport in het aanbod van aangepast sporten in Deventer.

RSL 8107

Bij Badminton Club IJsselstad uit Deventer kan iedereen met een lichamelijke of verstandelijke beperking terecht om lekker anderhalf uur te sporten. Ook met een rolstoel, blade of beenprothese, ben je van harte welkom! Aangepast badminton kent verschillende disciplines: zowel voor mensen in een rolstoel als voor mensen met bijvoorbeeld een been- of armprothese. Bij Badminton Club IJsselstad kan iedereen die lekker wil sporten terecht. Eerdere ervaring met badminton is niet nodig.

RSL 7965 RSL 7998

Ansichtkaart
Het sportaanbod voor mensen met een beperking in Deventer en Salland groeit. Elke sport heeft zijn eigen ansichtkaart met daarop alle gegevens van de vereniging die de sport aanbiedt. Zo brengt Salland Actief het aanbod in de regio op een vrolijke, maar vooral duidelijke manier – letterlijk – in kaart. Eva Mentink en René Spijker, twee sporters die de afgelopen weken al druk geoefend hebben, bieden samen de nieuwste ansichtkaart aan aan wethouder Liesbeth Grijsen. Zij doen dat in de nieuwe verenigingsshirts die trots de nieuwe sponsor (Het Volkshuis) als logo hebben.RSL 7992

En dan…. lekker sporten
Na de officiële plichtplegingen – die beginnen om 19.00 uur in de Sporthal De Kroon (Koningin Wilhelminalaan 11, Deventer) – is het tijd voor dat waar het om gaat: badmintonnen. Iedereen is van harte welkom bij deze aftrap en mag dan ook een partijtje mee badmintonnen. De coaches/trainers zijn beschikbaar voor ondersteuning.

Ook meedoen?
Op donderdag van 18:30 tot 20:00 uur is er een speciaal spel- en trainingsprogramma voor mensen met een verstandelijke of een lichamelijke beperking. De trainingen vinden plaats in Sporthal De Kroon. Wil je een keer komen kijken of meedoen? Neem dan contact op met .