Olympische ploeg gepresenteerd

IMG 4296

Nieuwe kleding, een grote ploeg, muziek, gezonde hapjes en drankjes, heel veel plezier en veel supporters in de zaal: alle ingrediënten voor een geslaagde ploegpresentatie zijn aanwezig op vrijdagavond 23 mei in het gebouw van TTV Swift in Deventer. En een geslaagde avond wordt het dan ook!

De sporters van de Deventer Sportploeg presenteren zich in de spiksplinternieuwe Special Olympics-outfit aan Deventer. Bijna alle sporters en begeleiders zijn op die avond aanwezig. Mede dankzij een aantal sponsoren is de Deventer Sportploeg er in geslaagd ook dit jaar alle sporters en begeleiders te voorzien van nieuwe sportkleding. Natuurlijk voor de Special Olympics in Heerenveen, maar ook de komende twee jaar kunnen ze met de kleding vooruit.IMG 4231

Kleding
De afgelopen weken is de kleding uitgezocht en is er per sporter een pakket gemaakt: met schoenen, een trainingspak en per sport de juiste sportkleding. Dat is altijd een enorme klus en die wordt alleen maar groter met de toename van het aantal deelnemers. Elke sporter mag vanavond voor het eerst de nieuwe kleding aan, maar moet het na de presentatie weer inleveren. Dan gaat het in een tas en in Heerenveen krijgen de sporters de kleding terug voor de openingsceremonie.IMG 4183

Presentatie
De zaal zit volg met ouders, broers en zussen en genodigden die de Deventer Sportploeg een warm hart toe dragen. Per sport komen de sporters het podium op om zich aan hun enthousiaste publiek te laten zien. De avond is een groot feest. Studenten van Up Events (van Saxion) hebben de avond tot in de puntjes voorbereid. De hele dag zijn ze al bezig met het feestelijk aankleden van de zaal en het klaarzetten van alle benodigde spullen. Samen met de vrijwilligers van Swift voorzien ze iedereen van een hapje en een drankje, maar ze maken ook leuke foto’s van de sporters,  dansen gezellig mee en zorgen dat iedereen het naar de zin heeft. Een dj zorgt voor de (grotendeels Nederlandstalige) muzikale omlijsting.

IMG 4310 IMG 4368

Acht sporten
Met maar liefst ruim 80 sporters en zo’n 30 begeleiders (die meedoen aan atletiek, gymnastiek, judo, korfbal, tafeltennis, voetbal, wielrennen en zwemmen) vertegenwoordigt de Deventer Sportploeg het sporten voor mensen met een verstandelijk beperking in Heerenveen op de Special Olympics in het tweede weekend van juni. En daar hebben ze allemaal heel veel zin in!

 Meer foto’s op Facebook

 Foto’s op fotosite Deventer Sportploeg