Onvergetelijke Special Olympics voor Deventer Sportploeg

Een mooi fotomoment met sporters en coaches in hun nieuwe outfit, een geweldige openingsceremonie (met het aansteken van het Olympisch vuur, het afleggen van de eed én een optreden van Frans Bauer), een geweldige overnachtingsplek met uitzicht op zebra’s of giraffen, een bezoekje aan Healthy Athletes, uiteindelijk prima sportweer en heel veel medailles. Dat is in het (heel) kort de beschrijving van het weekend van de Special Olympics in Breda en Tilburg van de sporters van de Deventer Sportploeg. Maar liefst 2100 sporters met een verstandelijke beperking nemen – met hun coaches – deel aan dit prachtige evenement.

Als de groepsfoto’s vrijdagmiddag zijn gemaakt vertrekken de bussen met sporters, coaches én een heleboel bagage richting Breda, waar de openingsceremonie die avond plaatsvindt in het Breepark. Wethouder Rob de Geest, gedeputeerde Liesbeth Grijsen én een flink aantal partners van de Deventer Sportploeg vertrekken ook naar Brabant om de openingsceremonie bij te wonen. Met de intocht van de atleten, toespraken van onder andere wethouders, maar ook van Dafne Schippers, een aantal optredens, met Frans Bauer als hoogtepunt, en natuurlijk het ontsteken van het Olympisch vuur wordt de editie van 2024 geopend.

Sporten en safari

Op zaterdag beginnen overal de toernooien. Zeven verenigingen uit Deventer doen mee onder de vlag van de Deventer Sportploeg. Kleur je dans/SVOD (dans), SV Colmschate ’33 (voetbal), WSV de Zwaluwen (wielrennen), De Klup (zwemmen), SportiefOost.nl (inline skaten), de Budoverening (judo) en TTV Swift (tafeltennis). ’s Avonds mogen alle sporters in Safaripark Beekse Bergen genieten van de dieren en allerlei optredens. Bij de eetkraampjes is het een tikkeltje aan de drukke kant, waardoor het soms lastig is om ook nog genoeg tijd over te houden om het mooie park te bekijken. Maar de sfeer zit er goed in bij de sporters!

Healthy Athletes

Een aantal sporters bezoekt het Healthy Athletes programma en laat daar onder andere oren, ogen, voeten en gebit checken. Healthy Athletes is een wereldwijd gezondheidsprogramma waarmee de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking wordt verbeterd en gezondheidsproblemen worden aangepakt. De Deventer Sportploeg heeft dat idee inmiddels vertaald naar ’Fris en fit aan de start’. Het programma wordt ondersteund door de Lions Clubs.

Finaledag

Zondag is het finaledag. Spannend is het bij alle sporten. Het resultaat mag er zijn: met maar liefst 17 gouden, 21 zilveren en 20 bronzen plakken kunnen de sporters van de Deventer Sportploeg naar huis. Voor alle vierde tot en met achtste plekken is er een mooi vaantje als aandenken aan een bijzondere prestatie. Dank aan iedereen die dit prachtige weekend mogelijk heeft gemaakt voor de Deventer Sportploeg!

Meer foto’s vindt u binnenkort op Facebook.