Op weg naar de Special Olympics 2016

Michel Brans SONS 2016

Het duurt nog een half jaar, maar de voorbereidingen zijn inmiddels gestart: op 1, 2 en 3 juli hopen zo’n tachtig sporters uit Deventer mee te doen aan de Special Olympics 2016. Die worden gehouden in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen. Op woensdag 16 september worden verenigingen uit Deventer, maar ook uit Raalte en Wijhe bijgepraat over dit mooie evenement.

Met het programma Iedereen Actief, zijn ook in Raalte en Wijhe meer verenigingen actief geworden in het aanbieden van Aangepast Sporten. Zij waren deze avond ook uitgenodigd want het is natuurlijk goed om de kennis en ervaring die de Deventer Sportploeg in de afgelopen tien jaar heeft opgedaan met elkaar te delen! Verschillende mensen gaven presentaties: Michel Brans (Deventer Sportploeg) over de werkwijze van de Deventer Sportploeg en Wendy Scholten (technisch gedelegeerde zwemmen) over de Special Olympics als evenement.

Wendy Schilten SONS 2016

Inschrijving
De inschrijving voor deelname aan het tweejaarlijks evenement start op 4 januari. Voor Deventer wordt dit allemaal verzorgd door de vrijwilligers van de Deventer Sportploeg. Zij werven ook fondsen, regelen vervoer, kleding, bijeenkomsten: kortom: de coaches van de verengingen hoeven zich voornamelijk bezig te houden met de sporters. Op deze manier is het voor veel verenigingen een stuk makkelijker om deel te nemen aan de Special Olympics.

Kick-Off in Raalte
Op zaterdag 9 januari 2016 zijn er Regionale Special Olympics in Raalte. Dan worden er zwemwedstrijden gehouden. Dat gebeurt in Sportcentrum Tijenraan in Raalte. Naast deze wedstrijden kunnen (aankomend) sporters in de Sportcarrousel allerlei sporten uitproberen en laten verschillende prominenten zich van hun sportiefste kant zien. Allerlei verenigingen die aangepast sporten aanbieden, laten daar zien hoe sport mensen met en zonder beperking verbindt.

 Artikel Special Stedendriehoek