Op weg naar de Special Olympics

In juni doen zo’n tachtig Deventer sporters mee aan de Special Olympics, een tweejaarlijks toernooi voor sporters met een verstandelijk beperking. Voor ze daar als één grote Deventer Sportploeg hun sportieve prestaties laten zien, moet er heel wat gebeuren. Woensdag 27 maart komt een groot deel van de sporters, coaches en familie bij elkaar voor een gezellige, maar ook informatieve aftrap op de wielerbaan van WSV De Zwaluwen.

Want het is natuurlijk heel gezellig om elkaar te ontmoeten, maar de werkgroep Deventer Sportploeg wil ook wel degelijk in gesprek met alle gasten. In een vrolijke carrousel van vier tenten komt een viertal onderwerpen aan de orde. Want met zo veel mensen deelnemen aan een toernooi vraagt om voorbereiding, financiën, publiciteit en veel verbinding met mensen die een bijdrage kunnen en willen leveren aan deze bijzondere sporters. De volgende onderwerpen zijn besproken.

Publiciteit

De komende maanden laat de sportploeg zich zien in Deventer. Alle sporter gaan kleding passen, ze kunnen meedoen aan de IJsselloop en de Avond-4-daagse, wie weet komt er een leuk uitzwaaimoment en natuurlijk kijken ze in het najaar ook terug op een hopelijk mooi evenement. Met al die mooie momenten zoekt de werkgroep de publiciteit: want wil je partners aan je binden, dan moet je laten zien dat je er bent!

Samen fris en fit aan de start

Gezond eten, genoeg water drinken, veel bewegen: allemaal heel belangrijk voor sporters. Ook daar wordt aandacht aan besteed. Mascotte Ben Actief, Jorick Nijenhuis en Charlotte Pol laten de komende tijd zien hoe je daar zelf aan kunt werken. Dat doen ze onder de bezielende begeleiding van Marit Scheers van Movido.

De kracht van het netwerk

Wat kunnen ouders, andere familieleden, vrienden en supporters bijdragen aan de ploeg? Als mensen elkaar kennen en weten wat ze doen en hoe ze bij de sportploeg betrokken zijn, kun je samen heel veel bereiken. En in contact komen met mensen die mogelijk een bijdrage willen leveren. Wat de kracht van een goed netwerk is niet te onderschatten.

Waar doen ze het van?

Deelname aan de Special Olympics kost geld, veel geld. Net als het organiseren van de activiteiten er om heen. De penningmeester legt uit wat er allemaal bij komt kijken om voldoende geld bij elkaar te krijgen. De bijdrage van betrokken bedrijven en organisaties die partner zijn, is belangrijk, maar ook particulieren kunnen een bijdrage leven als supporter. Dat kan door bijvoorbeeld de Deventer Sportploeg aan te melden als jouw goede doel, als je meespeelt met de Vriendenloterij. Maar elk jaar (of af en toe) een kleine bijdrage leveren is ook heel fijn. Ook hier is het belangrijk om gebruik te maken van het netwerk!

Kijk voor meer foto’s op Facebook.