Op weg naar de Special Olympics!

De kleding is klaar, de bussen geregeld en de tassen ingepakt. Nog een paar dagen en dan vertrekken zo’n 80 sporters en 40 coaches naar Breda en Tilburg om mee te doen aan de Nationale Special Olympics in het weekend van 14, 15 en 16 juni. De tachtig sporters doen mee aan zeven verschillende disciplines: dansen, judo, tafeltennis, zwemmen, wielrennen, inline skaten en voetbal.

De sporters hebben in april allemaal kleding gepast en inmiddels is alles geleverd en bedrukt met het logo van de ploeg en een aantal logo’s van partners. Dat ziet er prachtig uit als de hele ploeg meedoet met de intocht der atleten in het Breepark in Breda. Daar vindt de openingsceremonie plaats met het binnenbrengen van het olympisch vuur door de mannen en vrouwen van Torch Run, het ontsteken van het vuur, het afleggen van de eed en natuurlijk een aantal optredens.

Partners

Veel ouders en familieleden bezoeken de openingsceremonie (en natuurlijk de wedstrijden in het weekend) maar ook een aantal belangrijke partners gaat vrijdagavond – tijdens de inmiddels bekende VIP-tour – mee naar Brabant. Zonder de steun van deze betrokken bedrijven en organisaties zou het aangepast sporten in Deventer en omgeving de afgelopen jaren niet zo’n grote vlucht hebben genomen. ‘We zijn heel blij met en trots op het feit dat zoveel bedrijven en organisaties zich aan ons verbonden hebben’, aldus voorzitter Kees van Hoof. ‘Door hun steun kunnen we dit soort mooie weekenden organiseren, maar vooral ook zorgen dat inclusief sporten en meedoen in de samenleving in Deventer zo goed op de kaart staat!’ Gedeputeerde Liesbeth Grijsen en wethouder Rob de Geest rijden mee met de gasten.

Fris en Fit aan de start

De afgelopen maanden hebben alle sporters zich goed voorbereid. Door heel veel te trainen, soms al aan andere wedstrijden mee te doen of te wandelen bij de Deventer Avond4Daagse, maar ook door gezond te leven. Want juist ook voor deze sporters is het heel belangrijk dat ze goed eten, veel water drinken, lekker slapen en voldoende bewegen. ‘We weten dat een gezonde levensstijl niet altijd makkelijk is voor onze sporters. Een aantal van hen heeft daarom zelf het programma Fris en Fit aan de start ontwikkeld. Daarmee krijgen hun collega-sporters handige en simpele tips om fit aan de start van de Special Olympics te verschijnen!’

Medailles

Na de openingsceremonie gaan de meeste sporters en coaches naar het Olympisch Dorp. In het weekend gaat het er echt om spannen! Dan kunnen de medailles worden binnengesleept. Zondagavond rond een uur of acht hoopt de ploeg, met heel veel medailles, terug te zijn in Deventer (op de parkeerplaats van De Scheg).
Duimt u met hen mee voor mooie, sportieve prestaties en mooi weer?