Opbrengst 1001 ambachten in Tuindorp voor Deventer Sportploeg


IMG 9100Het is al weer even geleden, maar op 25 september 2011 vierde Tuindorp een feestje: 1001 Ambachten. Met optredens van Deventer artiesten en groepen, Oudhollandse spelen, oude ambachten, workshops en kramen met allerlei multiculturele producten.
Ook voor de kinderen was er natuurlijk van alles te beleven; ze konden onder andere lasergamen, springen op springkussens en hun ranja melken uit een koe.
Het weer was de organisatie buitengewoon goed gezind: de zon scheen de hele dag uitbundig. Dat had tot resultaat dat het festival ruim 1000 bezoekers trok.

 

Bruisende pleinenIMG 9067
Van 12.00 tot 19.00 uur bruisten de pleinen aan de Meiboomstraat, de Van Hetenstraat en de Karel de Grotelaan van de multiculturele activiteiten. Cambio Events, Mannencentrum Salomon, multiculturele jongerenvereniging SK Turkuaz, Wijkaanpak, Albert Heijn en het VSO van De Linde: allemaal hadden ze een aandeel in de organisatie van deze dag.

BewonersIMG 9075
Maar het was natuurlijk in de eerste plaats een activiteit van de  bewoners van Tuindorp. Zij hadden de Wijkaanpakronde aangegrepen om een mooi feest te organiseren in hun eigen, multiculturele buurt. Waar veel nationaliteiten, jong en oud, bij elkaar wonen. De familie Draaijer was de grote motor achter het festival. Samen met een aantal vrijwilligers hebben zij heel hard gewerkt om de dag tot een succes te maken. Een aantal kinderen van de familie sport bij de Deventer Sportploeg.

Deventer SportploegIMG 9090
De opbrengst van de dag (die voor iedereen gratis toegankelijk was) bedroeg maar liefst € 555!!
Een cheque voor dat bedrag is afgelopen donderdag tijdens de atletiektraining door de familie Draaijer overhandigd aan DSP-voorzitter Kees van Hoof. Namens alle sporters willen we alle vrijwilligers die die dag zo hard gewerkt hebben hartelijk danken voor dit geweldige bedrag!IMG 9104