Opbrengst Buurtfeest Tuindorp voor Deventer Sportploeg


Een groot feest waar iedereen in de Tuindorp aan mee kan doen. Dat gaat het worden op zondag 25 september. Met optredens van Deventer artiesten en groepen, Oudhollandse spelen, oude ambachten, workshops en kramen met allerlei multiculturele producten.
Ook voor de kinderen is er natuurlijk van alles te beleven; ze kunnen onder andere lasergamen, springen op springkussens en hun ranja melken uit een koe.
Toegang is gratis en van datgene dat wordt verkocht is een deel van de opbrengst voor de Deventer Sportploeg.

Van 12.00 tot 19.00 uur bruisen de pleinen aan de Meiboomstraat, de Van Hetenstraat en de Karel de Grotelaan van de multiculturele activiteiten. Cambio Events, Mannencentrum Salomon, multiculturele jongerenvereniging SK Turkuaz, Wijkaanpak, Albert Heijn en het VSO van De Linde: allemaal hebben ze een aandeel in de organisatie van deze dag. Maar het is in de eerste plaats een activiteit van de bewoners van Tuindorp.

Niet op een eilandje
Het idee ontstaat als de kaart van de wijkaanpakronde in de bus valt. ‘Toen hebben we met een aantal buurtbewoners bedacht dat we een keer een grote activiteit wilden opzetten. Dat hebben we ingediend op de keuzeavond en het idee kreeg heel veel stemmen’, vertelt Lia Draaijer, een van de initiatiefnemers van de dag. ‘Het belangrijkste is dat het echt voor iedereen in de buurt is. We wonen hier met heel veel verschillende culturen, maar iedereen heeft het hart op dezelfde plaats zitten, of je nu bruin, blank of geel bent. We moeten niet allemaal op ons eilandje zitten, maar samen dingen doen. Ik vind het zo leuk dat er zo’n goed contact is met de mannen van Salomon en met de jongeren van Turkuaz. Zo moet het zijn!’

Kinderen
Lia is ervan overtuigd dat het ook voor de kinderen een superleuke dag wordt. ‘Er is in Tuindorp eigenlijk niet heel veel te doen. Dan is het toch super dat ze nu een hele dag kunnen spelen?’

Deventer Sportploeg
Twee kinderen van Frank en Lia Draaijer doen aan atletiek bij Daventria en de Deventer Sportploeg. Daarom is de Deventer Sportploeg het goede doel van deze dag: van alles wat er wordt verkocht is een deel voor de DSP. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee!

Enne.. kom vooral even langs zondag de 25e. Het wordt een superleuke dag!