Open Dag Go Ahead Eagles levert € 325 op voor Deventer Sportploeg

IMG 1115
Zondag 24 juli heeft Go Ahead Eagles zijn Open Dag gehouden, georganiseerd door de Supportersvereniging in samenwerking met de club en Cambio Events. Spelers en trainer zijn voorgesteld aan het publiek en er was van alles te beleven op het terrein van de Adelaarshorst.

IMG 1142De Deventer Sportploeg was door de Supportersvereniging uitverkoren als Goede Doel van die dag. Sporters en begeleiders verkochten ‘verzoeknummers’ bij Deventer Radio en kaartjes voor de SkyWatch, de kraan waarmee de spelers het veld op kwamen om aan het publiek te worden gepresenteerd. Iedereen kon tegen betaling van een muntje mee omhoog om het stadion en Deventer van 60 meter hoogte te bewonderen.

IMG 0669Bovendien was ook de opbrengst van de verkochte suikerspinnen (kinderen die meespeelden in het kidsdorp kregen een suikerspin, maar ze waren ook te koop) voor de Deventer Sportploeg.

Regen
IMG 0675Helaas… het weer werkte niet echt mee (en dat is nog netjes uitgedrukt), waardoor niet heel veel mensen zich lieten overhalen om 60 meter de lucht in de te gaan. Degenen die wel de kou en de regen trotseerden zagen van grote hoogte een buitengewoon grijs en regenachtig Deventer en hadden een mooi uitzicht op het stadion en alles wat daar gebeurde.

‘Jullie hebben echt pech’, vertelden de mensen van de SkyWatch. Als het goed weer is gaan we zeker 6 keer per uur omhoog met een volle bak (24 mensen) en staat er vaak een wachtrij van anderhalf uur.’

Toch blij
IMG 1157Toch is de Deventer Sportploeg blij met de opbrengst. Het is heel fijn om te constateren dat de supportersvereniging van de GAE aan de sporters van de DSP heeft gedacht. Mooi weer had zeker meer luchtreizigers opgeleverd. Maar het weer heeft (gelukkig) niemand in de hand…