Prachtige cheque van Bosch-Nefit voor Deventer Sportploeg

E08B9433

Met de step naar je werk vanuit Markelo, met z’n tweeën op de tandem van Arnhem naar Deventer of ‘gewoon’ 151 kilometer fietsen vanuit Beverwijk. Zo’n 300 medewerkers van Nefit-Bosch doen dat op donderdag 22 mei; de nationale ‘Fiets naar je werk dag’. En dat doen ze niet zomaar: ze laten zich sponsoren voor het Goede Doel.

Bij Nefit-Bosch is het Hans Klomphaar die het initiatief neemt om er een speciale dag van te maken. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk collega’s die dag de auto laten staan en op de fiets naar de Zweedsestraat in Deventer komen. De uitgespaarde autokilometers laten ze sponsoren voor een goed doel. Samen met een aantal collega’s gaat hij de dag organiseren.

Deventer Sportploeg
Dat goede doel moet dicht bij huis liggen, vinden de initiatiefnemers en daarom nemen ze contact op met burgemeester Andries Heidema. Via hem krijgen ze een lijstje met vijf Deventer initiatieven om uit te kiezen. Uiteindelijk valt de keuze op de Deventer Sportploeg.

Bijzondere dagCAM00128
Op woensdag 28 mei worden we verwacht om de cheque in ontvangst te nemen. Spannend! We worden onthaald op koffie en iets lekkers en krijgen de verhalen te horen en de foto’s te zien van de dag. Om zes uur in de ochtend staat er een tent op de parkeerplaats om de sportieve werknemers te onthalen met water en Deventer Koek (met dank aan Bussink) en langzaamaan druppelen zo’n 300 werknemers (70% van het totaal) binnen. Allemaal in een hesje van Nefit en soms op wonderlijke tweewielers. Twee collega’s fietsen 45 kilometer samen op een tandem, vanuit Arnhem, over de Posbank naar Deventer. Een andere collega komt op de step uit Markelo. Een collega fietst 151 kilometer: ze woont in Beverwijk. In totaal hebben de werknemers maar liefst 2800 kilometers gefietst!

Saamhorigheid
‘Het heeft veel meer impact dan die ene dag’, constateert directeur Gezienus Hoving. ‘Er is en wordt heel veel over gepraat en het bevordert de saamhorigheid binnen het bedrijf. Collega’s die echt niet op de fiets konden komen, hebben bijvoorbeeld betaald voor een hesje, om zo toch een bijdrage te leveren. Zelf was ik die dag in het buitenland en kon niet mee doen, maar ik kom in juni op de fiets naar de bedrijfsbarbecue. Samen met mijn vrouw, ook zij gaat de 100 kilometer fietsen. En geloof me: daar kom ik niet onderuit, ik wordt er regelmatig fijntjes aan herinnerd!’

DSC 3042 DSC 3105

Cheque
Het bedrijf heeft de bijdragen van de werknemers verdubbeld. Of we een idee hebben wat het bedrag geworden is? Nee, helemaal niet. Dan mogen we de cheque in ontvangst nemen en daar zijn we wel even stil van! Maar liefst € 4000 wordt bijgeschreven op de bankrekening van de Deventer Sportploeg. Wat een enorme verrassing! Dat geld kunnen we goed gebruiken voor de Special Olympics en straks in het najaar bij de ‘After Party’. Vanzelfsprekend hebben we een paar uitnodigingen achtergelaten voor de VIP-tour: dus we verwachten wel een aantal Nefit-Bosch-supporters in Heerenveen. Dan kunnen ze met eigen ogen zien waar ze voor gefietst hebben!

E08B9418

 Meer foto’s op Facebook