Prachtige opbrengst collecte NSGK

Voor het derde achtereenvolgende jaar hebben sporters met een beperking uit Salland gecollecteerd voor de NSGK. In Raalte, Wesepe en Deventer hebben ze maar liefst €2509,45 opgehaald voor de Nederlandse Stichting voor het gehandicapte kind.

De eerste collectanten waren aanwezig voor de wedstrijd Go Ahead Eagles – Dordrecht op 9 november. Eigenlijk een paar dagen te vroeg, want officieel begon de landelijke collecte op maandag 12 november. Maar het zou natuurlijk jammer zijn om zo’n mooie kans te laten lopen en er is die avond dan ook al een mooi bedrag opgehaald.

Salland

Maandagavond was het Collecteteam te vinden in Wesepe en op woensdag een groot deel van de dag in Raalte, natuurlijk mét de Iedereen Actief bus. ‘Regiocoach Kees van Hoof: ‘Het is fijn om met de bus aandacht te kunnen trekken voor deze collecte én voor het aangepast sporten. Er kan steeds meer in Salland als het gaat om sporten voor sporters met een beperking, maar het blijft belangrijk dat we dat ook goed laten zien. Zo slaan we twee vliegen in een klap!’ Op dinsdagavond zijn sporters van De Zwaluwen nog in de buurt van hun sportlocatie (Keizerslanden) op pad gegaan.

Opbrengst

Op zaterdag 17 november is het team te vinden in de binnenstad. Natuurlijk ook met de mooie bus. ‘De uiteindelijk opbrengst is meer dan € 2100’, lacht Kees. ‘Daar zijn we heel blij mee. De helft gaat naar de NSGK, de andere helft mogen we zelf houden. We hebben nog genoeg te doen als het gaat om het vergroten van het aanbod van aangepast sporten en een inclusieve samenleving, dus we kunnen het goed gebruiken.’

Rie Flach, regiocoördinator NSGK Overijssel en Oost-Gelderland, vindt het geweldig dat sporters met een beperking iets doen voor andere kinderen met een beperking. ‘Ik ben zó trots op deze sporters! Het is toch geweldig dat zij ons helpen met de collecte. Ik heb De Zwaluwen geholpen met de voorbereidingen, deze ploeg heeft een aantal jaren geleden een mooi bedrag gekregen van de NSGK. Wat is het fijn om te horen dat zij dan zeggen: “Dankzij die bijdrage staan we nu waar we staan: een heel grote groep wielrenners die mee kan doen!” En hoe leuk is het om nu met ze mee te mogen lopen. De jaarlijkse collecte is zó veel werk, maar op zo’n avond en met het geweldige resultaat van de hele ploeg, weet ik waar ik het voor doe. Ik hou gewoon enorm veel van deze sporters!’