Pre-Games voor de zwemmers in Nijverdal

Van 10 t/m 12 juni 2022 zijn de Nationale Special Olympics gepland in Twente. De organisatie is al druk met de voorbereidingen en ook bij de Deventer Sportploeg begint het te kriebelen. Op zaterdag 25 september vinden er Pre-Games in Twente plaats. Deze Pre-Games zijn een testcase voor de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente. Op basis van hun ervaringen tijdens de Regionale Spelen kunnen zij een nóg mooier Nationale Spelen in 2022 organiseren. De zwemmers van De Klup uit Deventer doen enthousiast mee!

Om half acht in de ochtend is het een drukte van belang bij de Scheg. Om op tijd in Zwembad Het Ravijn in Nijverdal te zijn, moet er vroeg vertrokken worden. Dat zijn we in Coronatijd niet meer gewend! Maar de zwemtassen zijn ingepakt, de trainingspakken uit de kast gehaald en om kwart voor acht zitten alle zwemmers en coaches in de auto. Op weg naar hun eerste wedstrijd sinds ruim anderhalf jaar!

Lang niet gezwommen

Na de openingsceremonie in het complex van Het Ravijn beginnen de devisioningwedstrijden. Wat zijn de zwemmers (en ja ook de coaches) blij om elkaar weer te zien in het zwembad. En dat op de dag dat de anderhalve meter afstand niet meer aangehouden hoeft te worden. ‘We kunnen merken dat ze lang geen wedstrijden hebben gezwommen’, vertelt Klupvoorzitter Edith Gruijl. ‘Ze maken foutjes die ze anderhalf jaar geleden niet maakten. Maar dat is logisch, we zijn ook net deze maand weer begonnen met trainen en hebben vorige seizoen bijna niets kunnen doen. Gelukkig hebben we nog even tijd tot juni; kunnen we nog goed met ze oefenen!’

Mooie resultaten

Na de pauze is het dan tijd voor het echte werk: de finales! En ondanks het gebrek aan training de afgelopen periode weten de zeventien zwemmers toch zeven gouden, negen zilveren en vijftien bronzen medailles te halen. En natuurlijk nog heel veel vaantjes. Want uiteindelijk is bij de Special Olympics iedereen een winnaar! Na de prijsuitreiking gaat iedereen dan ook – zoals dat heet – moe, maar voldaan naar huis!

Met dank aan de coaches Edith, Melinda, Marco, Saskia en Wilma en natuurlijk stagiaire Elke!

Meer foto’s vindt u op Facebook.