Presentatie Deventer Sportploeg: een fantastische avond!

Er is voldoende geld bij elkaar gebracht door de sponsoren om te kunnen deelnemen aan de Special Olympics in Noord Limburg, de kleding is gepast, de prints zijn aangebracht en over vijf weken reist de ploeg af naar Limburg. Hoogste tijd om de ploeg te presenteren aan pers, familie, deelnemende verenigingen en sponsoren!
Dat gebeurde op zaterdagavond 8  mei bij Tafeltennisvereniging Swift. De hele zaal – normaal gevuld met tafeltennistafels – was omgebouwd tot feestzaal en heel veel vrijwilligers van Swift waren druk in de weer om iedereen van koffie of een ander drankje te voorzien.
De Rio Band zorgde voor de muzikale omlijsting en Ruben, de zanger praatte de avond aan elkaar.
Sponsoren
Terwijl de sporters zich gingen omkleden in hun nieuwe outfit, had voorzitter Kees van Hoof de gelegenheid om alle aanwezige sponsoren te bedanken voor hun inzet en bijdrage.
Remco Greven, programmamanager Sport van de Gemeente Deventer mocht de nieuwe vlaf in ontvangst nemen, waarop naast het logo van de Deventer Sportploeg ook alle logo’s van de – inmiddels zeven – deelnemende sportverenigingen staan. Deze vlag hangt in het weekend van 4, 5 en 6 juni op het gemeentehuis.
Cheque
Tijdens de winterstop zouden 14 voetbalverenigingen in Deventer een competitie spelen, bedoeld om de onderlinge banden te versterken. Helaas kon er dit jaar – vanwege de strenge winter – geen balletje getrapt worden. Toch besloten de ploegen dat ze het inschrijfgeld, dat bedoeld was voor de Deventer Sportploeg, niet terug wilden hebben. Bedrijfsleider Michel Brands van Telstar Sports & Fashion kwam dan ook een mooie cheque overhandigen.
Erelid
Daarna was er nog een speciale verrassing voor Jan Machiela. Jan heeft het logo en de huisstijl van de Deventer Sportploeg ontworpen, maar hij doet nog veel meer voor de ploeg. Altijd is hij bereid om mee te denken, leuke slogans te verzinnen en komt hij met plannen om de DSP nog meer onder de aandacht te brengen. Reden genoeg om Jan erelid te maken van de DSP. Hij kreeg een daarvoor speciaal vervaardigd speldje.
Nieuwe outfit
Vervolgens was het weer de beurt aan de sporters en hun begeleiders. Gestoken in prachtige nieuwe trainingspakken kwamen ze allemaal de zaal weer in. Ook de wedstrijdkleding was te zien. De DSP doet met zeven sporten (voetbal, atletiek, zwemmen, judo, tafeltennis, wielrennen en gymnastiek) mee aan de Special Olympics.
Fanpakket
Voor de fans is er een speciaal fanpakket verkrijgbaar: een shirt, petje en handdoek in een leuke rugzak. Natuurlijk allemaal in de kleuren van de Deventer Sportploeg. Door het pakket te kopen wordt de ploeg gesponsord, maar nog veel belangrijker: dan ben je echt een supporter, zeker als je straks in Limburg langs de lijn of aan de rand van het zwembad staat!

De avond werd feestelijk afgesloten op de dansvloer, want de Rio Band maakt er een heerlijk feestje van! 

Foto’s