Regionale spelen Special Olympics in Sneek

DSC00990

Zaterdag 7 september nemen zeven sporters van de Deventer Sportploeg deel aan de regionale spelen Special Olympics. Om 06.30 uur vertrekken de twee wielrenners, vijf tafeltennissers en hun trainers/begeleiders vanuit Deventer om hun sportieve kunsten te laten zien in Sneek. Voor de organisatie in Sneek is dit vast een goede oefening voor de nationale spelen die op 13, 14 en 15 juni worden gehouden in Sneek en Heerenveen.

Voor de wielrenners staan er drie afstanden op  het programma: een tijdrit over 500 en 1000 meter en een wegwedstrijd over vijf kilometer. Hilbert en Auke zetten prima prestaties neer. Hilbert wint alle drie de afstanden, Auke (die voor het eerst meedoet met wielrennen, hij heeft altijd gevoetbald)  werd twee keer tweede en een keer vierde.

DSC00928 DSC00906

Tafeltennis
De tafeltennissers spelen ’s morgens eerst divisioning wedstrijden, waarna er ’s middags kan worden gestreden om de medailles. Jorrit, Wendy en Cleo weten te winnen in hun klasse; dat leverde drie gouden medailles op. Melissa wordt knap tweede en Sigrid weet voor het eerst in haar sportieve tafeltenniscarrière een bronzen medaille te veroveren, SUPER!

DSC00895 DSC00992

Gezellig
Met z’n allen kletsen sporters en begeleiders – onder het genot van een patatje – nog even gezellig na. Daarna aanvaardt iedereen (moe maar zeer voldaan) de thuisreis!