Ruim 80 sporters zijn klaar voor de Special Olympics

Vrijdag 1 juli is het dan eindelijk zover. Na maanden van voorbereiden, trainen, kleding passen en voorpret gaan sporters en coaches vrijdagmiddag om 14.00 uur op weg naar Nijmegen om mee te doen aan de Special Olympics.
RSL 3622
In het weekend van 1, 2 en 3 juli doet de sportploeg met ruim 80 sporters en acht verschillende sporten (judo, tafeltennis, zwemmen, atletiek, wielrennen, skeeleren, wandelen en voetbal) mee aan de Special Olympics.
Zwemmen
RSL 3625De laatste zaterdag in juni is traditiegetrouw voor de zwemmers een gezellig familie-uurtje, waar ouders en broers en zussen mee mogen zwemmen. Maar de zwemmers die meegaan naar Nijmegen zijn allemaal een half uur eerder present. Zwemcoach Wilma Emaus wil nog even de laatste puntjes op de i zetten. ‘Nog even de procedures doornemen. Ze weten het allemaal best, maar het is toch goed om het – een week voor we weggaan – nog even een keertje door te nemen.’ En dus zetten de zwemmers hun beste beentje voor: wachten bij de start, de juiste slag zwemmen en met twee handen aantikken. ‘Die regels zijn best streng, als ze zich daar niet aan houden worden ze gediskwalificeerd. Dus nog even een keertje oefenen kan echt geen kwaad.’
Andere sporten

RSL 2394Ook de andere sporters hebben de afgelopen weken nog druk getraind. De voetballers gingen er zelfs voor naar Wijhe, aangezien er bij SV Colmschate ’33 niet meer getraind kon worden vanwege onderhoud aan de velden. Maar er is ook druk gewandeld, getafeltennist, geskeelerd, gezwommen, gefietst, hard gelopen en gejudood. Aan de voorbereidingen kan het dus echt niet liggen!

Openingsceremonie

De sporters hebben in april allemaal kleding gepast en inmiddels is alles geleverd en bedrukt met het logo van de ploeg. Dat zal er weer heel mooi uitzien als alle sporters met hun coaches meedoen met de intocht der atleten in het Goffertstadion. Daar vindt de openingsceremonie plaats met het binnenbrengen van het olympisch vuur door de mannen en vrouwen van Torch Run, het ontsteken van het vuur, het afleggen van de eed en ook nog een optreden van Frans Bauer. Dat wordt natuurlijk een groot feest.

IMG 4997 IMG 4993
Goed voorbeeld doet goed volgen
Voor het eerst dit keer gaat er ook een Sallandse Sportploeg naar De Special Olympics. Ruim veertig voetballers en zwemmers uit Raalte en Olst-Wijhe gaan samen naar het evenement.

Leuk om te zien dat meer verenigingen in de regio de krachten bundelen als het om aangepast sporten gaat!

Burgemeester
DSC 0115Zaterdag zijn de divisiewedstrijden. Dan komt er hoog bezoek, want burgemeester Andries Heidema komt – als lid van het comité van aanbeveling – de Special Olympics bezoeken. Samen met leden van de werkgroep gaat hij alle sporters aanmoedigen.
Natuurlijk hopen de sporters ook op veel supporters uit Deventer die komen kijken en aanmoedigen. Alle sportlocaties zijn gratis voor iedereen toegankelijk, dus iedereen is welkom.

Zondag gaat het er echt om spannen! Dan kunnen de medailles worden binnengesleept. Zondagavond rond een uur of acht hoopt de ploeg, met heel veel medailles terug te zijn in Deventer (op de parkeerplaats van De Scheg).