Salland Actief actief bij Nationale Sportweek

Het is u vast niet ontgaan: het is Nationale Sportweek! Een week vol sportactiviteiten in het hele land en vooral in de Hostcities waar Deventer er een van is. De Nationale Sportweek is de start van het nieuwe sportseizoen, ook voor kinderen en mensen met een beperking. Iedereen Actief is deze week dan ook prominent aanwezig tijdens de activiteiten in Deventer. 

Zaterdagmiddag 15 september is de aftrap aan de wielrenners en de skeeleraars met een verstandelijke beperking. Tijdens de Special Olympics wisten zij de nodige medailles en vaantjes te scoren en deze middag mogen ze weer aan de bak in een spannende wedstrijd. Het commentaar wordt verzorgd door Henk Jan Kerkhoff, inmiddels een goede bekende van de sporters. SportiefOost.NL en De Zwaluwen doen mee namens Deventer.

Huldiging Deventer Sportploeg

Van 16.15 – 16.45 uur wordt de Olympische ploeg van de Deventer Sportploeg gehuldigd op het grote podium op het festivalterrein op Sportpark Keizerslanden. Wethouder Liesbeth Grijsen en NPO-sportverslaggever Maarten Tip zullen samen de sporters complimenteren met hun geweldige prestaties tijdens de Special Olympics in de Achterhoek in juni van dit jaar.

Iedereen Actief Teamrun

Klimmen, klauteren, lopen, door de modder ploegen: voor een obstaclerun moet je goed fit zijn. Zondag 16 september is het tijd voor al deze stoere sporters: individueel of in teamverband kunnen ze meedoen aan een parcours van drie of zeven kilometer bij de Groenste Obstaclerun 2018. Maar ook aan de kleintjes én aan sporters met een beperking is gedacht: zijn kunnen meedoen aan een run van één kilometer op de atletiek- en wielerbaan op Sportpark Keizerslanden. Deze run is echt voor iedereen toegankelijk: ook als je in een rolstoel zit kun je meedoen!

Inclusief sporten

Woensdag 19 september staat helemaal in het teken van Inclusief sporten. Het is immers niet voor alle kinderen (en volwassenen) om te kunnen sporten, terwijl het ook voor hen het beste (en het leukste) is om zoveel mogelijk mee te kunnen doen bij reguliere verenigingen. Op hun eigen niveau en naar eigen kunnen, maar wel in contact met leeftijd- en sportgenoten! Deze dag is er van alles te beleven. O.a. De Esther Vergeer Foundation (tennis), Ready to Sport (allerlei sporten uitproberen) en Riverside Racing Handbiking geven acte de présence. Zij laten je zien hoe leuk sporten is, ook als je een beperking hebt.

Sportcarrousel en Iedereen Actiefbus

Het Inclusief Iedereen Sport- en Beweegplein staat voor beweging en bewustwording voor iedereen met en zonder beperking. De Sportcarrousel én de bus zijn natuurlijk op de woensdag aanwezig, maar ook op alle andere dagen van de Nationale Sportweek. In de Sportcarrousel kun je allerlei sporten uitproberen en in de bus is heel veel informatie verkrijgbaar over de mogelijkheden voor aangepast sporten in Deventer (en Salland).

Meer weten over de Nationale Sportweek in Deventer?
Kijk dan de website van het Sportbedrijf Deventer.