Sallandse sporters collecteren voor NSGK

Voor de tweede keer doen sporters met een beperking mee met de collecte voor de NSGK. In Raalte en in Deventer collecteren zij om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Nederlandse Stichting voor het gehandicapte kind. Zaterdagmorgen 18 november trekt de Iedereen Actief on Tour-bus de aandacht van het winkelend publiek in Deventer.Monica 4148

Monica 4136 Monica 4142

Van 13 t/m 18 november 2017 vindt de jaarlijkse collecte plaats van de NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). De NSGK heeft een droom: een samenleving waarin kinderen en jongeren met en zonder beperking sámen leven. De NSGK ondersteunt projecten om drempels die dat samenleven bemoeilijken uit de weg te ruimen en die een positieve beeldvorming van kinderen en jongeren met een beperking creëren. Niet alleen op sportgebied, maar ook als het gaat om wonen, werken, leren, voorlichting, spelen en vakanties. Daar dragen de Sallandse sporters graag een steentje aan bij. Maandagavond (13 november) gaan de eerste sporters en begeleiders op stap in Deventer, en de rest van de week wordt elke dag wel ergens gecollecteerd: in Raalte én in Deventer. Woensdag wordt in Raalte ook de Iedereen Actief on Tour-bus ingezet. De grote, gele bus valt goed op en is een prima uitvalsbasis voor het collecteteam.

Monica 4134 Monica 4138

Special Olympics 2018
De opbrengst van de collecte is in eerste instantie bedoeld voor de NSGK. Maar… verenigingen en clubs die helpen collecteren mogen de helft van het bedrag dat ze ophalen zelf houden en inzetten. ‘Dat zetten we in voor de Special Olympics’, legt regiocoach Salland Actief én voorzitter van de Deventer Sportploeg Kees van Hoof uit. ‘Want in juni 2018 gaan we – vanuit Salland – met een grote groep sporters met een beperking naar dit geweldige toernooi. Daar is veel geld voor nodig en dus is het heel fijn dat we op deze manier wat kunnen “bijverdienen”. Maar ook heel belangrijk vind ik dat onze eigen sporters op deze manier ook iets voor andere kinderen met een beperking doen. De NSGK wil dat ieder kind, met of zonder beperking, mee kan doen in onze maatschappij. Dat sluit naadloos aan bij wat wij met Salland Actief doen. Dan is het toch geweldig dat onze sporters zich inzetten voor dat mooie doel?’

Monica 4150 Monica 4153

Opbrengst 2017
NSGK logoAl heel vroeg zijn sporters en begeleiders deze zaterdag present in de Deventer binnenstad. De bus staat op de markt. Collecteren mag er (ondanks toezeggingen en keurige aanvraag) helaas niet, maar in het Bergkwartier en bij de winkels in de binnenstad gelukkig wel. Net als vorig jaar kan er ook met de bankpas worden betaald. ‘Ik heb geen geld op zak’, geldt dus niet meer als excuus om niet mee te doen! Om 12.00 uur is het tijd voor de lunch (klaargemaakt door medewerkers van het Volkshuis Deventer) en daarna wordt er voor de laatste keer geteld… De uiteindelijk opbrengst van een week collecteren is maar liefst €1800. Daar zijn onze sporters, maar ook de NSGK natuurlijk heel blij mee!

Digitale collectebus
Maar… we zijn er nog niet. Want voor deelname aan de Special Olympics kunnen we nog wel wat geld gebruiken. En dat geldt ook voor de mooie projecten van de NSGK. Heeft u de collectant gemist? Zijn ze niet bij u aan de deur geweest? Doneer dan digitaal! Dat kan nog tot en met zaterdag 25 november. Klik hier en de rest wijst zich vanzelf!

Meer foto’s vindt u op Facebook.