Sallandse sporters collecteren voor NSGK

Het is qua weer niet de beste week om te collecteren, regelmatig komt de regen met bakken uit de lucht en is het koud en winderig. Echt novemberweer dus. Toch is een grote groep Sallandse sporters met een beperking actief geweest in Deventer, Raalte en Olst-Wijhe om geld op te halen voor de NSGK. In anderhalf uur tijd probeerden ze bij zoveel mogelijk adressen aan te bellen.

Monica 185411

In Deventer zijn de sporters dinsdagavond 15 november al op stap geweest. Daar is in anderhalf uur de mooie opbrengst van ruim € 630 opgehaald. In Olst wordt woensdagavond – met een promotieteam van sporters – aangehaakt bij de reguliere collectanten.

Raalte
Raalte is donderdag aan de beurt. Bij Sportcentrum Tijenraan worden de collectebussen en de straten verdeeld. Er woedt een kleine herfststorm en het regent flink, maar noch sporters, noch begeleiders (van de diverse sportverenigingen waar de sporters lid van zijn) laten zich daardoor uit het veld slaan.
Ruim anderhalf uur wordt er gecollecteerd: een echte speedcollecte. Tegen half negen zijn de meeste collectanten terug bij Tijenraan. Na een welverdiend kopje koffie, thee of bekertje ranja kan er worden geteld. Opbrengst: ruim € 700!

Monica 3478 Monica 3484

Eerste stap op weg naar de Special Olympics 2018
‘Het mooie van deze collecte is dat onze sporters iets doen voor kinderen en jongeren met een beperking’, aldus Kees. ‘Ze hebben zelf allemaal een beperking, maar vinden het leuk om iets voor een ander te doen. Voor ons is het ook fijn, want de helft van wat wij hebben opgehaald deze week is voor deelname aan de Special Olympics van de Deventer en Sallandse Sportploeg! In 2018 gaan we – net als in juli 2016 – met een grote ploeg meedoen aan dat mooie toernooi. Ik ben blij met de vrijwilligers van de sportverenigingen die geholpen hebben met de organisatie. En natuurlijk ben ik supertrots op alle sporters die – ondanks het slechte weer – op pad zijn geweest!

Digitale collectebus
Heeft u de collectant gemist? Zijn ze niet bij u aan de deur geweest? Het is heel makkelijk om digitaal te doneren. Elke euro helpt immers! Doneren kan via de link: https://goo.gl/Lf5vnw