Samen maken we het verschil!

Iedereen Actief zet zich in voor een inclusieve samenleving. Een samenleving waarin het heel gewoon is dat mensen met en zonder beperking samen sporten. Hoe gaan we daar de komende jaren mee verder? Hoe maken we samen het verschil voor onze sporters met een beperking? Op een ludieke manier en onder het genot van een hapje en een drankje is daar – met coördinatoren aangepast sporten van verschillende verenigingen uit Deventer en Salland – over ‘getafeld’ in het Volkshuis in Deventer op vrijdagavond 20 oktober.

RSL 0686

Maar liefst zeven sportieve gerechten staan er op tafel. Bij alle zeven hoort meteen een ander hapje: diverse onderwerpen die door alle aanwezigen in kleine groepjes worden besproken. Deze onderwerpen zijn:

  • Verenigingsanalyse
  • Onderzoek participatie
  • Iedereen Actief on tour
  • Toegankelijkheid
  • Sportcarrousel
  • Kick- Off Olympisch Jaar
  • Waar willen we naar toe met zijn allen?
RSL 0702 RSL 0711 RSL 0722

Onderwerpen
De verschillende onderwerpen worden ingeleid door enthousiaste gesprekleiders. Alle ruimten van het Volkshuis worden benut om de groepen te huisvesten. Zo kan iedereen in informele setting meedenken over de onderwerpen. Marit Martens-Scheers die met haar Movido namens Iedereen Actief de avond organiseert: ‘We hebben informeel alle onderwerpen en thema’s bij het aangepast sporten besproken en kunnen voor 2018 echt aan de slag met de punten die de deelnemers hebben aangegeven. Het was fijn om te zien hoe de vertegenwoordigers van de verschillende verenigingen met elkaar in gesprek kwamen en van elkaar konden leren en horen.’

Het menu
RSL 0680Elke 15 minuten wordt een nieuwe gang in het sportieve menu geserveerd door de medewerkers van het Volkshuis. Pieter, al jarenlang kok in het bekende Deventer restaurant heeft heerlijke, passende gerechten gemaakt. Zullen we u even jaloers maken? Zeven gangen dus: een Speelveld van groene pesto met ballen van cocktailtomaatjes en een middenstip van mozzarella, als Warming up een soep van geroosterde pompoen met crème fraîche, tuinkers en gescheurd brood, een stevige basis: salade met krokant gebakken rozemarijn-

RSL 0727aardappeltjes, de Zwemvierdaagse: gebakken zalm, tonijn, kabeljauw en ansjovis in citroenwater, een Badmintonracket van lam in honingtijm-net, de Kleedkamer: kaas waar een geurtje aan zit met muntwater om te spoelen en als toegift een verfrissende Douche van roomijs in een chocolade hockeypuck met een verkwikkend kopje koffie. Want soms is het heel goed om mensen die altijd actief zijn met en voor sporters met een (verstandelijke beperking) ook een beetje te verwennen. En dat kun je aan de medewerkers van het Volkshuis met een gerust hart over laten!

RSL 0735

 Meer foto’s vindt u op Facebook.