Samen schaatsen: wat een heerlijke middag!

Op 8 februari konden alle kinderen, met of zonder beperking komen schaatsen in De Scheg. Schaatservaring is niet vereist. Zo’n veertig kinderen hebben die middag kennis gemaakt met Frameschaatsen.

Nederland is een echt schaatsland. Zodra het weer kan, gaan we massaal het ijs op. Dankzij de nieuwe sport Frame Schaatsen kunnen nu ook kinderen met een fysieke beperking meedoen met de ijspret. De Samen Schaatsen Elfstedentour wordt – landelijk – georganiseerd door Stichting Het Gehandicapte Kind en de Sven Kramer Academy. In Deventer krijgen ze natuurlijk hulp van De Scheg, SportiefOost.nl, coaches Annemiek en Ewald en nog veel meer vrijwilligers.

Vriendjes maken

De clinics in Deventer werden verzorgd door ervaren instructeurs van de Sven Kramer Academy. Er was een leuk schaatsspel, een parcours en natuurlijk mocht iedereen lekker schaatsen op de mooie baan van de Scheg. Na afloop was er voor alle deelnemers een mooie medaille. Doel van de tour is niet alleen het schaatsen op zich, dat met een Framerunner ook mogelijk wordt voor kinderen met een beperking, maar vooral ook het samen schaatsen van kinderen met en zonder beperking. Zo maak je immers vriendjes!

Framerunners voor alle ijsbanen

Als de tour van dit jaar achter de rug is, wil Stichting Het Gehandicapte Kind zorgen voor twee framerunners voor elke ijsbaan in Nederland, zodat meer kinderen structureel gebruik kunnen maken van dit hulpmiddel bij het schaatsen. Daar hebben SportiefOost.nl en ook de Schaatsschool van de Scheg wel oren naar! Want samen schaatsen is gewoon harstikke leuk.