Schaatsers met beperking doen mee aan wedstrijden

Zaterdag 28 januari is een spannende dag voor de jeugdleden van SportiefOost. Want dan organiseert de vereniging een Jeugdtoernooi waar maar liefst tien regionale verenigingen aan meedoen. Voor de eerste keer zijn er ook wedstrijden voor de leden die meedoen aan het aangepast sporten.

Monica 0061

SportiefOost heeft op dit moment negen schaatsers met een beperking. Daaronder zijn twee slechtziende en een blinde schaatser. Allemaal doen ze zaterdag mee met de wedstrijden.
‘Helaas is het niet gelukt om ook schaatsers met een beperking van andere verenigingen naar Deventer te halen’, vertelt Dennis Jansen van SportiefOost. ‘Niet alle verenigingen in de regio hebben aangepast sporten in hun pakket, en voor verenigingen buiten de regio wordt de afstand wel heel groot. Maar dat is geen reden om onze sporters niet mee te laten doen.’Monica 02575

De schaatsers met een beperking rijden hun afstanden (100, 300 en 500 meter) direct nadat de wedstrijden gereden zijn door de andere jeugdschaatsers. ‘Zo zitten ze dus echt helemaal in het toernooi’, aldus Dennis. ‘Want dat is wat we graag willen, dat ze zich onderdeel weten van de vereniging.’ Omdat de schaatsers op hun eigen niveau presteren wordt de winnaar bepaald aan de hand van zijn of haar persoonlijk record. Wie dat het best verbetert, mag zich winnaar noemen van de gouden medaille!.

Monica 0021 Monica 0022 Monica 0054