Schaatsers met beperking rijden wedstrijden

Djim, Lukas, Marysia, Carmen, Sterre, Ojij, Erva, Inze en Lynette. Negen bijzondere schaatsers die op zaterdagavond meedoen met het jeugdtoernooi van SportiefOost. Samen met tien regionale jeugdteams doen ze mee aan wedstrijden op de 100, 300 en/of 500 meter. Onder toeziend oog van het publiek en… Erben Wennemars! Trainster Caren Daggenvoorde is maar wat trots op hun prestaties!

Monica 0627

‘Het is alleen al geweldig dat ze alle negen hebben meegedaan’, vertelt Caren. ‘Ze hebben allemaal zo hun best gedaan en ik ben echt ontzettend trots op ze. Djim en Lukas hebben allebei drie keer een 100 meter gereden, en ook allebei een persoonlijk record. Djim verbeterde het zijne met 4 seconden en Lukas met maar liefst 7 seconden!’ Marysia, Carmen, Sterre, Ojij en Erva hebben twee keer een 100 meter gereden, maar ook – voor de eerste keer – een 300 meter. Dan regent het natuurlijk PR’s, want als je een afstand voor het eerst rijdt, zet je altijd je beste tijd neer. Inez en Lynette reden alle drie de afstanden: 100, 300 en 500 meter gereden. Voor beide dames de eerste keer dat ze de 500 reden en voor Inzez was ook de 300 meter de eerste keer. Inez heeft ook nog meegedaan met de estafette voor schaatsers zónder beperking , omdat een van de verenigingen een deelnemer te kort kwam. Ze behaalden een tweede plek in hun ronde.

Monica 0344 Monica 0416 Monica 0554 Monica 0561

Prijzen
Lukas, Djim en Lynette winnen respectievelijk goud, zilver en brons. Zij haalden het meeste van hun persoonlijke records af. Maar natuurlijk is er ook voor de andere G-rijders een medaille; ze hebben tenslotte allemaal een superprestatie neergezet!

Monica 0625 Monica 0626

Voor herhaling vatbaar
‘Wat mij betreft is dit zeker voor herhaling vatbaar’, constateert Caren. ‘Voor de meeste verenigingen die er waren, was het de eerste keer dat ze in aanraking kwamen met het aangepast schaatsen. Ze hebben nu kunnen zien hoe leuk het is!’