Speciaal project G-jeugdkorfbal bij Devinco

Contract G-korfbal met KNKV (1)

Het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbalverbond) wil korfbal voor de jeugd (8-18 jaar) met een verstandelijke beperking stimuleren. Korfbal is immers een sport waarbij je – samen met je teamgenoten – lekker kunt bewegen. De Deventer Korfbalvereniging Devinco doet graag mee met het project G-jeugdkorfbal. Inge Groothedde (Devinco) en Marjolijn Kroon (international in het Nederlands korfbalteam) ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst.

Marjolijn, die naast het korfballen bij de KNKV werkt aan dit speciale project is enthousiast. ‘De KNKV wil kinderen met een beperking graag structureel aan het sporten krijgen. Landelijk is het aanbod meestal nogal beperkt; er wordt vaak meteen aan voetbal gedacht. Maar korfbal is een prima sport voor deze kinderen. Daarom gaan we met 20 verenigingen aan de slag om G-korfbal op te zetten.’Contract G-korfbal met KNKV (2)

Steuntje in de rug
Devinco is in 2011 al gestart met G-korfbal; elke week traint een aantal sporters; ’s winters in De Scheg, in voorjaar en zomer fijn buiten op het Devincoterrein aan de Rielerenk.
Met dit project krijgt Devinco een extra steuntje in de rug van de KNKV. De bond gaat onder meer korfbalclinics organiseren in het speciaal onderwijs (De Linde, de Ambelt, de Pantharei), maar ook bij de verenigingen zelf en biedt speciale korfballessen aan en materiaal.

Plezier staat voorop
Inge: ‘Er is inmiddels bij Devinco een vaste ploeg van zes begeleiders betrokken bij het G-korfbal. En elke week krijgen we hulp van een aantal vrijwilligers bij de training. Die intensieve begeleiding is heel belangrijk; structuur, herhaling, maar vooral veel gezelligheid staan voorop. Verstand van en inzicht in het spel zijn niet het belangrijkst: samen lekker bewegen wel!’