Sportcarrousel in Wijhe

Op een locatie (dichtbij) waar je werkt of waar je naar school gaat allerlei sporten uitproberen om te kijken welke sport bij jou past! Woensdag 18 januari kan dat voor cliënten van Ygdrasil in Wijhe. De Sportcarrousel staat dan van 13.30 uur tot 15.30 uur in Sporthal De Lange Slag.

SC Ansichtkaarten tennis olst 231116 002 001

Sporten is gezond. Niet alleen voor lijf en leden, maar ook vanwege de sociale contacten met anderen. Voor kinderen en volwassen met een (verstandelijke) beperking en/of een afstand tot de arbeidsmarkt, is het niet altijd makkelijk om een sport(vereniging) te vinden die bij je past. De Sportcarrousel helpt daarbij een handje.

Nieuwe sport: Dynamic Tennis
Sinds kort is er een nieuwe sport toegevoegd aan het aanbod van sporten voor mensen met een beperking: Dynamic Tennis. De sport wordt aangeboden door Dynamic Tennis Olst (www.dynamictennisolst.nl). Dynamic Tennis is een combinatie van de sporten tennis en tafeltennis en wordt gespeeld op een veld, gelijk aan de binnenlijnen van badminton. Het spel wordt gespeeld met een speciaal racket met een korte handgreep en is daardoor gemakkelijk te hanteren. De speciale bal (foambal) weegt minder dan 17 gram. Het is een sport met weinig fysieke belasting voor de armgewrichten. Een sport die ook geschikt is voor mensen met een beperking. ’s Winters wordt er gespeeld in Sporthal De Hooiberg in Olst en in de zomer lekker buiten op Sportpark Overwetering.SC Ansichtkaarten tennis olst 231116 002 002

Nieuwe kaart
Alle sporten en de verenigingen die toegankelijk zijn voor mensen met een beperking zijn in Salland – letterlijk – in kaart gebracht. Elke sport en elke vereniging heeft zijn eigen kaart met informatie over de sport. Omdat Dynamic Tennis een nieuwe sport is, is er ook een nieuwe kaart gemaakt! Die wordt om 13.30 uur overhandigd aan wethouder Anton Bosch, die sport in zijn portefeuille heeft. Daarna kan deze nieuwe sport meteen worden uitgeprobeerd!

Meer weten?
Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? Stuur dan een mailtje naar