Sporters collecteren voor NSGK (en ook een beetje voor zichzelf….)

RSL 0840

Van 16 t/m 21 november 2015 is het de collecteweek van de NSGK. Overal in Nederland gaan duizenden collectanten de huizen langs om een bijdrage te vragen voor kinderen en jongeren met een beperking. Doel is om die kinderen en jongeren zo veel mogelijk mee te laten doen in onze maatschappij. Dat is natuurlijk precies wat ook de Deventer Sportploeg doet. Niet zo gek dus om er samen eens goed de schouders onder te zetten op een frisse vrijdag in de Deventer binnenstad.

RSL 0869

Sporters en coaches van de Deventer Sportploeg zijn vrijdagmorgen al vroeg uit de veren. Samen met regiocoördinator Oost van de NSGK Rie Flach trekken ze door de binnenstad en over de markt. Om te collecteren voor andere kinderen en jongeren met een beperking, maar ook voor hun eigen doel: deelname aan de Special Olympics in 2016. Want de helft van de opbrengst is voor de Deventer Sportploeg zelf! Dat is natuurlijk een extra stimulans.

Enthousiaste reacties
De reacties van het winkelend publiek en winkeliers zijn enthousiast. Vooral van de sporters wil het publiek van alles weten: ‘Welke sport doe je? En heb je al medailles gewonnen? Ga je ook naar de Special Olympics?’ Een mooie dag om zowel NSGK en de Deventer Sportploeg over het voetlicht te brengen in Deventer.

Het Volkshuis
Zoveel uren op pad maken natuurlijk hongerig. Gelukkig is er dan het Volkshuis waar het complete team kan neerstrijken voor koffie, thee en lunch. En niet te vergeten heerlijke eigengemaakte bonbons. Ook het tellen van het geld aan het eind van de dag is daar gedaan.

RSL 0858

Mooi bedrag
Ruim € 550 is er opgehaald. Een mooi bedrag vindt voorzitter Kees van Hoof. ‘We hadden ook mobiele pinautomaten, maar jammer genoeg hebben we bijna de hele dag last gehad van de grote KPN-storing. Toch zijn we erg blij met het resultaat en ook met het feit dat we weer heel veel mensen hebben kunnen vertellen wat we doen in Deventer en hoe belangrijk het is dat kinderen en volwassenen met een beperking ook gewoon kunnen meedoen in de gemeente.’

RSL 0875

Meer collectanten
De afgelopen week hebben meer sporters en coaches zich ingezet voor de NSGK, Wielrenvereniging De Zwaluwen, Tafeltennisvereniging Swift én schaats- en skeelervereniging Sportief Oost zijn ‘ouderwerts’ langs de deuren gegaan met de collectebussen! Zo laten de Deventer Sportploegsporters zien dat ze ook betrokken zijn bij anderen.

Collectanten gemist? Doneer online!
Heeft u de collectanten van de NSGK en de Deventer Sportploeg gemist? Maar wilt u hen wel steunen? Dat kan nog steeds! Tot 9 december kunt u online heel makkelijk doneren via de deze link. Dan profiteren zowel NSGK als de Deventer Sportploeg van uw gift. Want daar zijn onze topsporters Marije, Auke, Thom en Merette tenslotte de hele vrijdag voor op pad geweest!

RSL 0864

Meer foto’s vind u natuurlijk op Facebook.