Sporters Deventer Sportploeg gehuldigd

Met maar liefst 23 gouden, 24 zilveren en 18 bronzen medailles komen de sporters van de Deventer Sportploeg in juni terug van de Special Olympics in Twente. Een prestatie om trots op te zijn en dat vindt ook de gemeente Deventer. Locoburgemeester Rob de Geest heeft sporters en coaches dan ook uitgenodigd op het Stadhuis van Deventer voor een officiële huldiging.

Zwemmen, judo, tafeltennis, wielrennen, skeeleren en voetbal. Dat zijn de disciplines waaraan de ruim tachtig sporters aan hebben meegedaan. ‘Natuurlijk zijn we heel trots op alle medailles die jullie hebben gehaald, maar vooral ook omdat jullie met zoveel passie jullie sport beoefenen,’ de locoburgemeester. ‘Ik heb de openingsceremonie bijgewoond, en wat was het prachtig om te zien hoe enthousiast jullie daar het stadion binnen kwamen. Jullie vertegenwoordigen Deventer op een heel bijzondere manier en daar wil ik jullie namens de gemeente heel hartelijk voor bedanken!’
Dat doet hij door de sporters een mooie poster van de ploeg te overhandigen als aandenken aan een bijzonder weekend!

Boek

Voorzitter Kees van Hoof overhandigt vervolgens een fotoboek aan Rob de Geest. Dat boek, een jaar van de Deventer Sportploeg in beeld, is een cadeautje voor alle coaches en partners en toont de (aanloop naar) de Special Olympics door de ogen van twee fotografen.
Zonder coaches kunnen deze bijzondere sporters niet sporten en zonder de bijdrage van onze partners, kunnen we de deelname aan een prachtig toernooi als de Special Olympics niet realiseren. Daarom is een bijzonder bedankje voor deze mensen zeker op hun plaats.

Afsluiting Olympisch jaar

Natuurlijk worden er – met de locoburgemeester én ambassadeur wethouder Liesbeth Grijsen – daarna mooie groepsfoto’s gemaakt. Van de hele ploeg, sporters, coaches en de werkgroep. Met de coaches wordt het Olympisch jaar vervolgens afgesloten met een gezellig etentje en natuurlijk de uitreiking van het bijzondere fotoboek. Op naar de Special Olympics in 2024!

Meer foto’s vind u op Facebook.

Fotoboek bekijken? Dat kan hier.