Sporters Deventer Sportploeg presenteren zich aan fans

IMG 9000
De knalgroene badjassen van de zwemmers vallen wel het meeste op: die zijn straks in Den Bosch niet te missen! Maar ook de andere sporters zien er fantastisch uit  als ze over drie weken de strijd aan gaan met hun medesporters tijdens de Special Olympics. Aan de kleding zal het niet liggen!

IMG 2598Vrijdagavond 11 mei  2012 presenteert de Deventer Sportploeg zich in de spiksplinternieuwe Special Olympics-outfit aan Deventer. Alle sporters en begeleiders zijn op die avond aanwezig in de Kei.
Mede dankzij een aantal sponsoren is de Deventer Sportploeg er in geslaagd ook dit jaar alle sporters en begeleiders te voorzien van nieuwe sportkleding. Vanavond mogen de sporters voor het eerst hun nieuwe kleding laten zien.

Omkleden
Geert Beuving van Tafeltennisvereniging Swift praat de avond aan elkaar. De sporters stellen zich eerst even voor in hun gewone kleding en dan mogen ze zich omkleden. Zwemmers en wielrenners in een speciale kleedruimte, want iedereen weet dat er geen ondergoed zit onder een badpak, maar onder de wielerkleding dus ook niet…

Mooi!
IMG 8989En dan… is het zover! In twee ploegen komen de sporters opnieuw het podium op. De kleding is prachtig. Hoofdkleuren natuurlijk paars en limegroen, maar per sport allemaal verschillend. Wel hebben alle sporters en begeleiders hetzelfde trainingspak. Dat wordt weer een kippenvelmoment als die ploeg het stadion in Den Bosch binnenkomt! Het publiek in de zaal gaat vanavond vast uit zijn dak. ‘Zo’n mooie badjas heb ik nog nooit gezien’, vindt een van de toeschouwers als reactie op de knalgroene badjassen van de zwemmers.

Feest
IMG 2606De avond is een groot feest. Studenten van Saxion Unique Events en de vrijwilligers van SVOD maken het iedereen naar de zin. Met een leuk lampje voor de sporters, taartjes met het logo van de DSP, een hapje en een drankje en als toetje een heerlijk ijsje van Talamini!
Een dj zorgt voor de muzikale omlijsting.

Zes sporten
Met maar liefst 69 sporters en 30 begeleiders (die meedoen aan atletiek, judo, tafeltennis, voetbal, wielrennen en zwemmen) vertegenwoordigt de Deventer Sportploeg het sporten voor mensen met een verstandelijk beperking in Den Bosch op de Special Olympics in het eerste weekend van juni.

Foto’s