Sporters met beperking collecteren voor de NSGK!

Van 14 t/m 19 november vindt de jaarlijkse collecte plaats van de NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). Sporters met een (verstandelijke) beperking in Salland gaan een avond de straat op om te collecteren voor leeftijdgenootjes met een beperking.

RSL 5741

De NSGK heeft een droom: een samenleving waarin kinderen en jongeren met en zonder beperking sámen leven. De NSGK ondersteunt projecten om drempels die dat samenleven bemoeilijken uit de weg te ruimen en die een positieve beeldvorming van kinderen en jongeren met een beperking creëren. Niet alleen op sportgebied, maar ook als het gaat om wonen, werken, leren, voorlichting, spelen en vakanties.RSL 4980

Sporters doen iets terug!
De NSGK steunt Salland Actief! en de Deventer en de Sallandse Sportploeg met een mooie financiële bijdrage om meer kinderen en jongeren in Salland aan het sporten te krijgen. Daar zijn de sporters en de verenigingen waar ze sporten natuurlijk heel blij mee. En daarom doen ze iets terug. In Deventer, Raalte en Olst/Wijhe gaan ze één avond meedraaien met de landelijke collecte. In Deventer op dinsdag 15 november, in Olst/Wijhe op woensdag 16 november en in Raalte op donderdag 17 november gaan de sporters tussen ongeveer 18.30 en 20.30 uur op pad met de collectebus.Sallandse Sportploeg 2016 deelnemende sportverenigingen definitief

Digitale collectebus
Natuurlijk is het in zo’n relatief korte tijd niet mogelijk om heel veel mensen te bereiken. Daarom is er ook een digitale collectebus op de website van de NSGK. Tijdens een ludieke actie op vrijdag 11 november gaat een promotieteam in alle drie de gemeenten bij bedrijven langs om ze te attenderen op deze digitale mogelijkheid om geld te doneren.
Door bij de bedrijven een ludieke deurhanger (met alle informatie) te overhandigen hopen de sporters dat veel bedrijven een steentje willen bijdragen.
De deurhanger wordt natuurlijk ook gebruikt tijdens de collecte als mensen niet thuis zijn!

Leuke bijkomstigheid
50% van de opbrengst mag worden ingezet voor deelname van de Deventer en de Sallandse Sportploeg aan de Special Olympics in 2018 én onderhoud/vervanging van materialen van de Sportcarrousel. Een mooie opbrengst is dus niet alleen fijn voor de projecten van de NSGK, maar ook voor de sporters zelf! Enne… via deze link kom je bij de digitale collectebus.

 Voor achterzijde deurhanger NSGK collecte 2016