Sporters met een beperking collecteren voor Het Gehandicapte Kind

Van 11 t/m 16 november vindt de jaarlijkse collecte plaats van Het Gehandicapte Kind. Al voor de vierde keer doen de sporters van Iedereen Actief/Deventer Sportploeg hun uiterste best om een mooi bedrag op te halen voor de stichting. Dit jaar onder het motto: Geen kind zonder (sport)vriendjes. Ook de digitale collectebus van de DSP staat aan. Op vrijdagavond 8 november zijn de eerste zestien collectanten actief in de Adelaarshorst.

Natuurlijk mag er die avond geld in de collectebus, maar ook de bekende GAE-muntjes mogen erin. Zij worden later bij de supportersvereniging omgewisseld voor geld. Daarnaast kan er ook via een QR-code worden gedoneerd. Handig als je geen contact geld hebt! De avond levert een mooi bedrag op en wordt helemaal leuk door de 3-1 overwinning van Go Ahead Eagles op Dordrecht!

Raalte en Deventer

Tijdens de officiële collecteweek wordt er gecollecteerd in Raalte en in Deventer. Wielrenners van WSV De Zwaluwen collecteren in hun eigen wijk en in Raalte zijn de sporters te vinden op de woensdagmarkt. Vrijdag zijn de ondernemers van Deventer aan de beurt: in heel veel winkels komt een vriendelijk collectant vragen om een bijdrage. Veel ondernemers reageren positief! Zaterdag staat de collectanten bij de in- en uitgangen van de drie grote Deventer parkeergarages. Een slim idee van een van de sporters zelf ‘want daar lopen heel veel mensen!’.

Opbrengst

De uiteindelijk opbrengst van de collecte bedraagt ruim € 3000! Dat bedrag is natuurlijk in eerste instantie bedoeld voor Het Gehandicapte Kind. Maar… verenigingen en clubs die helpen collecteren mogen de helft van het bedrag dat ze ophalen zelf houden en inzetten. ‘Ja, we houden er zelf ook een mooi bedrag aan over’, aldus Kees. ‘Dat zetten we in voor de verenigingen die in Salland aangepast sporten aanbieden en natuurlijk bij de deelname aan de Special Olympics in juni 2020. Maar we vinden het ook belangrijk dat onze sporters op deze manier iets voor andere kinderen met een beperking doen. De NSGK wil dat ieder kind, met of zonder beperking, mee kan doen in onze maatschappij. Dat sluit naadloos aan bij wat wij met Salland Actief doen. Dan is het toch geweldig dat onze sporters zich inzetten voor dat mooie doel?’