Sportieve aftrap aangepast badminton

De teller staat op 17. Maar liefst 17 verenigingen in regio Salland die een aangepast sportaanbod hebben en hun deuren open zetten voor mensen met een beperking. Vanaf 16 maart is BC IJsselstad officieel een van hen.

RSL 8521

Voorzitter Marco Odding vertelt tijdens de officiële aftrap hoe in slechts vier maanden tijd een enthousiaste werkgroep (bestaande uit mensen van BC IJsselstad, Het Volkshuis, De Sportcarrousel en Salland Actief) een aanbod realiseerde bij BC IJsselstad. De leden van de vereniging waren enthousiast en zo kon er in februari voor het eerst gebadmintond worden.

RSL 8497Feestelijke aftrap
Donderdagavond 16 maart is het tijd voor een feestelijke, officiële aftrap. Wethouder Liesbeth Grijsen krijgt van Eva Mentink en René Spijker de nieuwe ansichtkaart voor in het display waarin alle (gegevens van ) aangepaste sporten zijn te vinden. Op haar beurt heeft wethouder Liesbeth Grijsen een cadeautje meegebracht voor de Sportcarrousel; een badmintonset met een mobiel net. Daarmee is badminton ook een vast onderdeel van de Sportcarrousel en kan iedereen ook daar deze leuke sport uitproberen. ‘Mooi dat badminton nu ook hoort tot de toegankelijke sporten in de regio’, constateert de wethouder. ‘Het is een relatief makkelijke sport, maar je werkt wel aan je conditie. Als je nu mee gaat doen, maak je in de zomer natuurlijk de blits op de camping!’

RSL 8526 RSL 8511

Elke donderdag
In de nieuwe kleding (aangeboden door Het Volkshuis en DAVO-bieren) gaan sporters en coaches vervolgens lekker trainen. En het is mooi om te zien dat (jeugd)spelers van BC IJsselstad zich gezellig mengen onder de groep.

Vanaf nu is er elke donderdag (van 18.30 – 20.00 uur)
aangepast badminton in Sporthal De Kroon.