Sportieve dag voor Deventer Sportploeg bij SORS Raalte

IMG 7523
5 gouden, 22 zilveren en 14 bronzen medailles. Plus een derde plaats voor een van de voetbalteams en een berg vaantjes (voor de vierde, vijfde en zesde plekken). Maar vooral: een superleuke, sportieve dag voor ruim 50 sporters en hun begeleiders.

Dat is het fantastische resultaat van de Deventer Sportploeg op de Special Olympics Regionale Spelen in Raalte .
In alle vroegte (en kou!) komen sporters en begeleiders bij elkaar om met de bus naar Raalte te rijden. In Sporthal Tijenraan is het om acht uur al een drukte van belang, want er doen meer dan 450 sporters mee aan deze dag.
Na de opening (met defilé, toespraken, het binnenkomen van de Flame of Hope en het aansteken van het vuur, het hijsen van de vlaggen én het afleggen van de olympische eed (‘Ik ga voor de overwinning, maar door mijn inzet ben ik een winnaar!’) kan om ongeveer kwart over tien overal het toernooi beginnen.
De Deventer Sportploeg doet mee aan alle onderdelen: gymnastiek, judo, tafeltennis, voetbal en zwemmen.

Superdag
Het is een superleuke dag, iedereen doet enorm zijn best om een goed resultaat te behalen. Soms valt het ook tegen: de jury kan streng zijn en als je je niet aan de regels houdt kan diskwalificatie het gevolg zijn. Dat gebeurt een paar keer bij het zwemmen. Maar… ook dat hoort bij het sporten en daar leer je van! Bovendien geldt ook hier: meedoen is belangrijker dan winnen, als je je best maar hebt gedaan. En dat hebben ze gedaan: alle sporters van de Deventer Sportploeg hebben hun beste beentje voorgezet.

Vrijwilligers
Een toernooi als de SORS draait op vrijwilligers. Alle sporters komen met hun eigen coaches en begeleiders, maar daarnaast heeft de organisatie ook nog zo’n 250 vrijwilligers ingezet. ‘Dat is geweldig’, vindt Kees van Hoof, voorzitter van de Deventer Sportploeg en lid van de organiserende projectgroep. ‘Mensen realiseren zich niet altijd dat er zoveel mensen klaar staan voor onze sporters. Soms voor een toernooi, of voor een dag, maar ook elke week op de sportlocaties. Zonder vrijwilligers kan niemand sporten en onze sporters al helemaal niet.’
Kees is buitengewoon tevreden over het verloop van de dag. ‘Alles liep gesmeerd’, lacht hij. ‘En ik ben natuurlijk supertrots op het resultaat van de sporters. Allemaal winnaars, het is ons motto, maar het is ook helemaal waar!’

Feest
Zo’n leuke dag verdient een mooi einde. En dat is er dan ook. Na een paar muzikale optredens (o.a. van de tismawajewendband) volgt het doven van de vlam en het strijken van de vlaggen.
En dan… komt Jannes! Hij zet natuurlijk de zaal compleet op zijn kop met zijn overbekende nummers als Adio Amore Adio, Ga niet weg en Mijn naam is Jannes.
Moe maar voldaan stapt iedereen na dit optreden in de bus. Het is een lange, maar prachtige dag geweest.

                                                               Foto’s
                                                               Video