Sportieve Kick Off Olympisch jaar Deventer Sportploeg

IMG 9269Vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 juni 2014 staat met grote letters in de agenda van de sporters en begeleiders van de Deventer Sportploeg.  Dan vinden namelijk de Special Olympics plaats in Heerenveen. Zoals het er nu naar uitziet gaan 84 sporters – met hun begeleiders en coaches – van de Deventer Sportploeg daarnaar toe voor een weekend sport, plezier en genieten. Zondag 9 februari begint het Olympisch jaar met een sportieve en gezonde Kick Off. Van 13.00 tot 17.00 uur is er bij Kei 13 (Wezenland 582) van alles te beleven!

FUN Fitness
Alle 84 sporters die in juni afreizen naar Heerenveen doen deze zondagmiddag mee aan een fitheidstest. Vervolgens krijgen ze een trainingsadvies voor de komende maanden. Healthy Athletes (een programma dat zich richt op de gezondheid van sporters met een beperking) verzorgt dit onderdeel van het programma.

IMG 2935

Samen gaan we voor Goud!
Per sporter kost het ongeveer € 375 om mee te gaan naar de Special Olympics (kleding, vervoer, verblijf, nevenactiviteiten). Daarvan betalen ze allemaal een eigen deel; de Deventer Sportploeg zorgt voor de rest. Deze zondagmiddag start de nieuwe sponsorcampagne: ‘Samen gaan we voor Goud!’

Sportcarrousel: Ontdek en doe mee!
Zo’n 250 sporters met een beperking, sporten bij negen verenigingen in de gemeente. Dat zijn er heel veel. Maar er zitten ook nog mensen met een beperking thuis die niet sporten. De komende tijd wordt er een speciaal programma ingezet om meer mensen met een beperking te verleiden ook te gaan sporten. Een sportcarrousel laat zich op verschillende plekken in de stad zien en sporters van de verschillende verenigingen laten mensen met een beperking kennis maken met de sporten die beoefend kunnen worden in Deventer. In de Kei ziet u op 9 februari voor het eerst de activiteiten van de carrousel.

Meedoen
Iedereen die komt kan met verschillende activiteiten mee doen.Ook een aantal collega-sportploegen uit de regio komt deze middag een kijkje nemen. Het belooft een geweldige middag te worden en vanzelfsprekend bent u daarbij van harte uitgenodigd!

DSC09712 IMG 2944