Sportstimuleringsprijs voor Sportcarrousel

Vrijdag 3 februari was het zover: de jaarlijkse sportverkiezing van Deventer in de Deventer Schouwburg. Een wervelende show met diverse artiesten, NOS-verslaggever Maarten Tip als presentator en genomineerden in de categorieën sportman, sportvrouw, sporttalent, sporter met beperking, sportploeg, sportstimuleringsprijs, sportfoto en sportvereniging van het jaar.

RSL 7560

RSL 7558De Deventer Sportploeg is met bestuur, werkgroep en vrijwilligers van de Sportcarrousel aanwezig: de Sportcarrousel is immers genomineerd in de categorie Sportstimuleringsprijs! En de winnaar in die categegorie is …de Sportcarrousel.
Bij de Sportcarrousel kunnen kinderen en volwassenen met een beperking of een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, kennis maken met verschillende sporten. Heb je een sport die je leuk vindt en graag wilt beoefenen dan wordt er gekeken bij welke vereniging je terecht kan. Doel is om meer mensen met een beperking aan het sporten te krijgen. De Sportcarrousel heeft inmiddels bewezen daarbij een goed middel te zijn. Mooie bijkomstigheid is dat een deel van de vrijwilligers ook een beperking heeft: zij leveren een waardevolle bijdrage en bewijzen maar weer eens dat mensen met een beperking heel veel mogelijkheden hebben!RSL 7634

Sporter van het jaar met een beperking
Vier genomineerden zijn er: het Devinco G-team (korfbal), Emy Lin, die met Sven Nijenhuis als piloot op de tandem, voor DRV De zwaluwen uitkwam op de Special Olympics, Davey Hooglander, die dat, voor dezelfde vereniging deed met zijn Tribike én Lynette van Ommeren die met skeeleren heeft meegedaan. Allemaal hebben ze een grote schare supporters meegebracht die duidelijk aanwezig zijn in de schouwburg. Uiteindelijk wint Emi Lin, met haar piloot Sven. Samen wonnen ze drie keer goud tijdens de Special Olympics. Een geweldig team dat ook laat zien hoe mooi de combinatie is van een sporter met een beperking (Emi Lin is blind en heeft een verstandelijke beperking) en een zonder. Sven rijdt als vrijwilliger met Emi Lin op de tandem en zij vertrouwt hem – letterlijk – blindelings, als ze samen fietsen. En natuurlijk mogen ook de drie andere genomineerden heel trots zijn op hun nominatie!

RSL 7591 RSL 7582

Gezellige afsluiting
Vaste traditie is dat het spel ‘Petje op, petje af’ wordt gespeeld, dit jaar met de variatie ‘Lampje aan, Lampje uit’. Bert van Oostveen, directeur van het EK vrouwenvoetbal was de winnaar. Zijn prijs, een waardebon van € 100, gaf hij aan Emi Lin en Sven. Na de feestelijke uitreiking van alle prijzen genoten de aanwezigen van een gezellige afsluiting met fijne muziek.RSL 7752

Meer foto’s vindt u op Facebook.