Sportverkiezing 2013: Deventer sporters in het zonnetje

huldigingVrijdag 17 januari is een spannende dag: vandaag vindt de Sportverkiezing 2013 plaats in de Deventer Schouwburg. De Colmkids van SV Colmschate ’33 en wielrenner Hilbert Naberhuis (DRV De Zwaluwen) zijn genomineerd in de categorie Sporters met een beperking!

Het is – zoals we inmiddels zijn gewend – een wervelende show in de grote zaal van de schouwburg. Met een spectaculaire Kickboks-act van Acdeniz, Petje op, Petje af (gewonnen door ‘onze’ Melissa Smit), een optreden van Ivar Oosterloo en natuurlijk de uitreiking van de prijzen. Wethouder Margriet de Jager, oud-turner Alexander Selk en hoofdtrainer Go Ahead Eagles Foeke Booy reiken de prijzen uit. Maarten Tip, NOS-verslaggever en lid van het Comité van Aanbeveling van de Deventer Sportploeg praat de avond aan elkaar. 

DSC01577 DSC01552

Sporter met een beperking van 2013
Bas Hergelink gaat strijken met de titel ‘Sporter van het jaar met een beperking 2013’. Bas is al jarenlang actief als tafeltennisser en hoopt in 2016 mee te kunnen doen met de Paralympics in Brazilië. Bas zette ooit zijn eerste schreden op het tafeltennispad via Swift bij de Deventer Sportploeg. Alle sporters en begeleiders van de DSP feliciteren hem van harte met zijn prijs en duimen dat zijn ambities voor Brazilië uitkomen. Hilbert Naberhuis en de Colmkids zijn trots op het feit dat ze een nominatie voor deze prijs hebben behaald! Zij hebben een leuke avond gehad als genomineerden. Voor de Colmkids is een van de hoogtepunten dat ze met Foeke Booy op de foto zijn geweest.

DSC01330-2 DSC01590

Go Ahead Eagles Sportploeg van 2013: ook leuk voor de Deventer Sportploeg!
Sportploeg van Deventer 2013 is Go Ahead Eagles geworden. Nadat de eredivisieploeg tijdens de nieuwjaarsreceptie de promotieprijs voor Deventer in ontvangt mocht nemen en vorige week Sportploeg van Overijssel werd, zijn ze – natuurlijk – ook Sportploeg van 2013 van Deventer geworden.
Go Ahead Eagles heeft veel fans bij de Deventer Sportploeg en dat aantal gaat na het winnen van deze prijzen beslist nog toenemen. De Sportploeg van Overijssel en van Deventer schenkt namelijk het prijzengeld van maar liefst € 1000 aan de Deventer Sportploeg als bijdrage aan deelname aan de Special Olympics 2014. Daar zijn alle sporters die in juni naar Heerenveen heel blij mee: Go Ahead Eagles: bedankt!

Meer foto’s op Facebook.