Succes voor Deventer Sporters in Den Bosch

IMG 9266
Met maar liefst 54 medailles en 38 vaantjes komen de 70 sporters van de Deventer Sportploeg zondagavond terug van de Special Olympics in Den Bosch. Moe, maar heel voldaan komen ze zondagavond aan bij De Scheg waar ze worden opgewacht door trotse ouders, familie en vrienden.

IMG 2927Na alle voorbereidingen van de afgelopen maanden mogen ze eindelijk laten zien wat ze kunnen dit weekend. Ze hebben er allemaal hard voor getraind en de verwachtingen zijn hooggespannen!

Vrijdagmiddag arriveren sporters en begeleiders bij de Brabanthallen.IMG 2910
Daar is een heel Olympisch Dorp ingericht met eetzalen, slaapkamers en natuurlijk een grote zaal met tribunes voor de openings- en sluitingsceremonie.
Van de openingsceremonie zijn natuurlijk het binnenbrengen van het Olympisch Vuur door T
orch Run (politiemannen en – vrouwen die al hardlopend het vuur met fakkels naar de Brabanthallen brengen) en het afleggen van de IMG 2944eed de mooiste momenten. Ook voor de bomvolle tribunes, waar veel Deventer supporters zitten.

Zon
Zaterdag brengt prachtig weer; veel zon (hier en daar moet de zonnebrand er aan te pas komen) en niet al te warm. Perfect buitensportweer. Het is dan ook buitengewoon gezellig opIMG 3011 grasvelden en banen waar wordt gesport. In de zalen van de binnensporten en het zwembad niet minder, maar menigeen genoot in de pauze toch even buiten van het heerlijke weer.
Burgemeester Andries Heidema bezoekt deze dag alle sporten. Leuk om te zien hoe sporters, coaches en ouders het waarderen dat hij langs komt! Bij het wielrennen mag hij Patrick Roskam officieel ‘wegschieten’ voor de tijdrit.

Nog (bijna) geen medailles deze dag, die wordt gebruikt voor de devisioning, zodat zondag de sporters op het juiste niveau zijn ingedeeld.
’s Avonds is het feest en laten de Deventer sporters zich niet onbetuigd. Het blijft het nog lang onrustig in de Brabanthallen…IMG 3065

Zondag
IMG 9548Zondag… heel vroeg op, want het Olympisch dorp wordt al weer ontmanteld. Alle (slaap)spullen moeten dus worden ingepakt en in de vrachtauto en om half acht worden de eerste sporters al met de bus naar  hun locatie gebracht. En wat is het koud! En nat! Maar gelukkig is de sport hartverwarmend! Alle sporten kunnen  doorgaan en sporters noch begeleiders en vrijwilligers laten zich door het weer uit het veld slaan. Zelfs het wielrennen (op een mooi parcours midden in de stad, maar wel op klinkers die gemeen glad kunnen worden als het regent) heeft uiteindelijk het programma kunnen afwerken. Een bus vol sIMG 3255
upporters uit Deventer heeft met eigen ogen kunnen zien hoe fantastisch de tien kilometer is verreden! Spannend en spectaculair.
Rond kwart voor zeven vertrekken de sporters naar Deventer. Tegen half negen komen ze aan bij de Scheg waar ze – natuurlijk – opgewacht werden door trotse familie en vrienden.
Over twee jaar willen ze allemaal naar Heerenveen!

 IMG 3214 IMG 9589

IMG 9483IMG 3345

Video Vertrek SO 2012