Succesvol toernooi voor judoka’s

Zeven judoka’s van de Budo Vereniging Deventer ondernemen op zaterdag 21 januari de lange reis naar Gilze voor het eerste G-tournooi van 2017. Met drie gouden, een zilveren en vier bronzen medailles komen ze terug in Deventer.

Alex

Koen, Deacon en Joyce winnen een gouden plak. Deacon en Joyce door al hun wedstrijden te winnen. Koen moet een dubbele poule vechten en verliest een wedstrijd met een klein punt. Maar in de tweede wedstrijd tegen deze tegenstander (die een kop groter is), scoort hij een Ippon, de hoogste score die je in het judo kunt behalen. Daarmee wint hij zijn poule!
Deacon en Joyce mogen bij een volgend toernooi een niveau hoger vechten: hun techniek is zo verbeterd dat ze dat niveau prima aankunnen.

Bjorn Koen

Alex wint de tweede plaats: hij verliest een van zijn gespeelde wedstrijden en wint een mooie zilveren plak. Zoë, Bjorn, Rico en Melanie winnen allemaal een bronzen medaille. Voor Zoë is dat wel een kleine teleurstelling; ze verliest maar één wedstrijd, maar een van haar tegenstanders in de poule lijdt ook maar een nederlaag. Het onderlinge resultaat is dan beslissend en dat valt – helaas – dit keer in het nadeel van Zoë uit.
Toch mogen ook deze judoka’s allemaal terugkijkend op een goed toernooi!