Succesvolle aftrap Sport Actief Raalte

Een gezellige lunch, (heel) veel publiek, de Sportcarrousel plus team en enthousiaste sporters. Alle ingrediënten compleet voor een fantastische sportmiddag; en dat is het dan ook op woensdagmiddag 15 februari bij de Zonnehof in Raalte.

20170215 130706

Wethouder Gosse Hiemstra, Ruud Marsman (voorzitter R.G.V. Kwiek) en Kees van Tilburg (directeur De Zonnehof) doen met zijn drieën de officiële aftrap met een ‘korte kuur’ op de evenwichtsbalk (een iets bredere versie dan die op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro). En dan mag iederéen zich even Sanne Wevers wanen op de balk. Daarna maken de deelnemers op een speelse manier kennis met allerlei sporten die door de diverse verenigingen uit Salland worden aangeboden voor sporters met een beperking. Zoals handbal, voetbal, judo en, gymnastiek.

P1120741 P1120753 P1120754

Aangepast sporten
Inmiddels zijn er al 16 verenigingen in de regio die aangepast sporten aanbieden. ‘De een doet dat in een regulier team, de ander heeft speciale teams of trainingsuren voor sporters met een beperking’, vertelt Kees van Hoof (regiocoach Iedereen Actief). ‘Het maakt ons in principe niet uit, verenigingen moeten doen wat bij hen past. Belangrijk is dat er draagvlak is én ruimte voor mensen met een beperking. Want sporten is ook voor hen heel belangrijk en vooral leuk en gezond.’P1120757

Sport Actief Raalte
Sport Actief Raalte is bedoeld voor leerlingen uit het speciaal en/of passend onderwijs van 4 tot ongeveer 17 jaar. Leerlingen die wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken bij het sporten. Tijdens Sport Actief Raalte worden verschillende sporten aangeboden (in een veilige omgeving) en krijgen de deelnemers de kans om die uit te proberen. De bedoeling is dat de ze uiteindelijk een sport vinden die bij ze past en dan doorstromen naar een vereniging. Maar de kinderen kunnen ook ‘gewoon’ elke week naar de Zonnehof komen waar R.G.V. Kwiek na de voorjaarsvakantie het programma Sport Actief nog tot in mei aanbiedt: eerst lunchen in het restaurant van de Zonnehof en vervolgens een uurtje lekker sporten. De middagen worden verzorgd door Mariet Temmink van Kwiek. Ze krijgt daarbij hulp van een aantal stagiaires Hogeschool Windesheim die de opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie volgen. Als de pilot een succes wordt, krijgt deze volgens schooljaar een vervolg.

Meer weten over Sport Actief Raalte? Kijk dan op www.rgvkwiekraalte.nl of stuur een mailtje naar